×
Juventuts Musicals de Catalunya

Entrevista a Agnès Casajoana, membre de VEUS – Cor Infantil Amics de la Unió

Com vas trobar el teu instrument?
M’agrada molt cantar, i des de ben petita he format part de diverses corals de l’escola de música. Els meus pares em van apuntar a classes de piano quan tenia set anys, per tant es podria dir que el cant no el vaig triar ben bé jo.

Què sents quan estàs immersa en un recital?
Quan toco el piano m’endinso en un món on puc expressar lliurement el que sento o el que em demana la peça i això fa que senti l’instrument com una part de mi. D’altra banda, quan canto amb el cor sento un fort lligam entre totes i tots, que em transmet molta energia, companyerisme i passió. Potser és perquè les pulsacions de tots els nostres cors bateguen alhora quan cantem la mateixa cançó, tal i com demostren diversos estudis científics.

Quina importància creus que ténen els concursos en la carrera d’una jove intèrpret?
Penso que els concursos són molt importants per diferents motius. En primer lloc, l’estudi de les peces que s’han d’interpretar suposen un gran repte per l’alumne/a; en segon lloc, es guanyen habilitats a l’hora de posar-se en competència amb altres intèrprets; i en darrer lloc, hi ha la motivació d’aconseguir un premi per l’esforç realitzat durant el temps de preparació. Des d’un punt de vista col·lectiu, com seria el cas del cor, afegiria que augmenta el companyerisme, la comunicació i l’amistat entre tots/es les/els membres ja que tenen un objectiu comú que només poden assolir si treballen plegats.

Què significa, per a tu, el moviment de les Joventuts Musicals?
Penso que és un moviment amb un gran objectiu com és el de promoure la cultura musical entre la joventut. Això permet compartir experiències amb gent que té les mateixes afinitats i passions, com la música.

Quines obres interpretaràs en els teus concerts a la Xarxa? Hi ha algun motiu pel qual hagis escollit aquestes obres i no d’altres?
En els concerts a la Xarxa presentem l’espectacle Songs of Hope. Les obres que interpretem són tant de compositors catalans com d’arreu del món, d’autors contemporanis i d’altres segles.

Quins són els teus propers reptes professionals?
Actualment amb el cor VEUS estem preparant l’òpera infantil Greta i els Trihumans que estrenarem al Teatre Auditori de Granollers el proper mes de març. Però un repte que ens fa especial il·lusió a tots i totes és el concurs Béla Bartók International Choir Competition que tindrà lloc a Hongria a principis de juny. A nivell personal, estic estudiant cinquè de grau mitjà a l’escola de música Amics de la Unió de Granollers. El meu objectiu més proper seria examinar-me per obtenir el títol de grau mitjà. 

Qüestionari breu:

  • Un instrument a banda del que ja toques: La flauta travessera
  • Un/a director/a d’orquestra: Kazaushi Ono
  • Un/a solista: Montserrat Caballé
  • Un grup de cambra: Quartet Casals
  • Un/a compositor/a: Johann Sebastian Bach
  • Una obra musical: Simfonia número 5 de Beethoven
  • Una sala de concerts: La sala Razzmatazz
  • Un llibre: La sombra del viento, de Carlos Ruiz Zafón
  • Una ciutat: Barcelona
  • n refrany: Per Nadal, qui res no estrena, res no val
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR