×
Juventuts Musicals de Catalunya

Carla Conangla

Com vas trobar el teu instrument?
A la meva germana i a mi ens agradaven els instruments de corda, i com que ella era més menuda que jo, ella va agafar el violí i jo el violoncel.

Què sents quan estàs immersa en un recital?
Sento passió i plaer per la música, em transporta a un altre món al que m’imagino que m’hi emporto l’audiència. Em sento emocional i mentalment lliure.

Quina importància creus que tenen els concursos en la carrera d’un/a jove intèrpret?
Crec que són importants per l’esforç, dedicació i disciplina que suposen. Fan que t’autoexigexis i busquis la perfecció durant el procés de preparació. Son experiències noves que t’impulsen a ser millor, et permeten una millora creixent de les teves capacitats i t’ensenyen a tenir present l’esperit de superació i constància a les nostres vides. La subjectivitat dels jurats és dura i a vegades poc justa, per això aprens a relativitzar els premis.

Què significa, per a tu, el moviment de les Joventuts Musicals?
És una oportunitat i ajuda única a la promoció d’artistes de perfil divers, amb la voluntat de recolzar la tasca que desenvolupen. Significa el reconeixement i recompensa a tantes hores de sacrifici  i la satisfacció de poder compartir la musica al nostre país.

Quines obres interpretaràs en els teus concerts a la Xarxa? Hi ha algun motiu pel qual hagis escollit aquestes obres i no d’altres?
Interpretaré juntament amb l’Astrid Steinschaden la Sonata n.4 en Do de Beethoven, la Sonata op.40 de Shostakovich i l’obra guanyadora del concurs de joves compositors Frederic Mompou. Acabaré amb un petit fragment de Falla. Incloure l’obra guanyadora del concurs Mompou, va ser una proposta de Joventuts Musicals i les altres dues obres van ser d’elecció personal perquè son molt contrastades i connecto molt bé amb tots dos compositors.

Quins són els teus propers reptes professionals?
Des de l’octubre passat, estic a la Mozarteum de Salzburg fent el Màster d’interpretació. En aquesta etapa m’agradaria tenir experiències noves i temptejar diferents terrenys en el mon professional per veure quin és el camí que vull seguir. En l’àmbit de solista em prepararé per diversos concursos internacionals i en la musica de cambra i orquestra hi ha acadèmies molt bones on formar- me.

Qüestionari breu

  • Un instrument a banda del que ja toques: Piano
  • Un/a director/a d’orquestra: Leonard Bernstein
  • Un/a solista: Jacqueline Du Pre
  • Un grup de cambra: Hagen Quartet
  • Un/a compositor/a: Ludwig van Beethoven
  • Una obra musical: Quintet de corda en do major de Franz Schubert Una sala de concerts: Palau de la Música
  • Un llibre: El Petit Princep
  • Una ciutat: Barcelona, Venècia o París
  • Un refrany: Qui no s’arrisca no pisca
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR