Torna el tradicional Concert de Nadal de la Jove Orquestra InterComarcal! Enguany, el concert ens oferirà una combinació de descobertes i d’allò més conegut. En el capítol de descobertes, trobem la primera part del concert, amb l’obertiura de la divertidíssima òpera L’empresari musical, de Wolfgang Amadeus Mozart, així com el seu Concert per a trompa número 4. Formen part de les descobertes el trompista, David Arnau, jove lleidatà que ha guanyat el Concurs per a solistes de la Joic, i Antonio Lajara, alacantí que liderarà la nostra orquestra com a director convidat.
La segona part del concert, en canvi, se centrarà en els diversos números i escenes musicals d’una de les obres més famoses de tots els temps: Peer Gynt, d’Edvard Grieg. Des d’El matí fins al Palau del rei de la muntanya, passant per la Mort d’Aase i altres moviments que formen part de la memòria musical col·lectiva, aquesta composició reflecteix amb originalitat els personatges tan característics del clàssic noruec i ens transporta al món de fantasia dels seus creadors. Peer Gynt, doncs, ens aportarà aquella sensació de repertori conegut, de llar, d’infantesa... en resum: d’agradable vetllada nadalenca per a tots els públics. Hi esteu convidats!
W. A. Mozart - Der Schauspieldirektor (L'empresari teatral), obertura.
W. A. Mozart - Concert per trompa i orquestra n. 4.
E. Grieg - Peer Gynt, suites n. 1 i 2.
Antonio Lajara és Invitat com a director en diverses orquestres sinfònicas, cal mencionar la Naples Philharmonic (Florida, USA), l’Orquesta Sinfónica de Euskadi, l’Orquesta Sinfónica de Bilbao, l’Orquesta Ciudad de Granada i l’Orquesta Sinfónica de
la Región de Murcia, entre d’altres. Al 2014, Antonio Lajara fou invitat per la Bournemouth Symphony Orchestra
(Anglaterra) i l’Orquestra de l’Opéra de montpellier (França) per optar a la posició de director asistent. Destaca la seva tasca pedagògica com a director d’orquestra en la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), Orquesta Joven de la Sinfónica de
Galicia (OSJSG) i la Joven Orquesta Provincial de Málaga (JOPMA). Resaltar que fou finalista en el 53è Concurs Internacional per Joves Directors d’Orquestra de Besançon (França) y seleccionat per participar en el II Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Antal Dorati” a Budapest. Nascut a Alicant, Antonio Lajara va estudiar Direcció d’Orquestra al Centro Superior de Música del País Vasco (Musikene) con los maestros Enrique García Asensio y Manel Valdivieso. Així mateix, s’ha format amb els mestres Buno Aprea i Andrés Orozco Estrada a Viene y Roma. Antonio Lajara, ha participat en les masterclass de direcció en la Royal Northern College of Music (RNCM) en Manchester, en las International Masterclass de Berlín, així com, a la Gstaad Academy (Suïssa) amb els mestres Neeme Jarvi i Johannes Sclaefli. Actualment, és director de la Jove Orquestra de Ponent (Lleida).
David Arnau Macia naix l’any 1999 a Lleida. Comença a estudiar trompa amb set anys en el Conservatori de Lleida, on el 2017 finalitza els seus estudis de grau professional amb el professor Julio Gargallo. Paral·lelament als estudis reglats, ha estudiat de manera regular amb el professor David Bonet. El 2018 comença els seus estudis de Grau Superior al CSMA amb els professors Paco Rodríguez i Bernardo Cifres, finalitzant-lo el 2021. De forma complementària, des del 2019 ha estat estudiant amb Luca Benucci a la “Scuola di Musica di Fiesole”. Ha rebut classes magistrals de trompistes com Javier Bonet, Will Sanders, Rodolfo Epelde, entre d’altres. En l’àmbit orquestral, ha estat membre de la JOP (Jove Orquestra de Ponent), ha format part de l’Acadèmia de la OJC (Orquestra Julià Carbonell) i ha estat membre titular de la JONC Alevins i reserva de la JONC. Actualment és membre de la JOIC (Jove Orquestra Intercomarcal). A nivell professional, ha fet col·laboracions amb diverses orquestres com l’OCGR (Orquestra de Cambra de Granollers) o la GIOrquestra. El 2016 va resultar guanyador del primer premi “BBVA de música al talent individual”, organitzat per l’Associació de Conservatoris de Catalunya.