×
Juventuts Musicals de Catalunya

QUARTET ATENEA

Gil Sisquella Oncins, violí | Jaume Angelès Fité, violí | Bernat Santacana Hervada, viola | Iago Dominguez Eiras, violocel
QUATRE VEUS, TOT UN MÓN

El quartet de corda és una de les formes més importants de música de cambra. El Quartet Atenea presenta un exemple d'algunes de les pàgines més aconseguides del gènere: el Quartet de corda núm. 11 en Fa menor de Beethoven, una obra de 1810 abstracta amb la qual el compositor clou l'anomenada segona època i avança els que seran els seus últims quartets; i el Quartet de corda núm. 8 en Do menor de Xostakóvitx, una obra que el compositor escriu el 1960, i que subtitula A la memòria de les víctimes del feixisme, amb la qual abocar tot el dolor i la ràbia dels difícils anys passats. Entremig, música plaent per rebaixar la tensió amb els Tres Divertimenti de Benjamin Britten.

Programa

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Quartet de corda núm. 11 en Fa menor "Quartetto serioso", Op. 95 /  Benjamin Britten (1913-1976): Tres Divertimenti per a quartet de corda: March - Waltz - Burlesque  / Dimitri Xostakóvitx (1906-1975): Quartet de corda núm. 8 en Do menor, Op. 110

Veure biografies

Biografies

El Quartet Atenea neix el 2018 a Barcelona de la mà de quatre joves músics units per la vocació de descobrir, viure i fer viure la riquesa del repertori escrit per aquesta formació.
Al llarg de dos anys de trajectoria, el Quartet ha actuat arreu de Catalunya i la resta de l'estat espanyol en auditoris i espais com la fundació Juan March a Madrid, la Casa de la Cultura de Girona, L'Atlàntida de Vic, el Teatre Grec, la sala 4 de L'Auditori de Barcelona, el Teatro Calderón de Valladolid, el Kursaal de Manresa, el teatre Metropol de Tarragona... D'altra banda, la seva projecció internacional els ha portat a actuar a Suïssa, Alemanya, França i Itàlia realitzant actuacions a la sala de concerts de la Radio de Ginebra, l'Auditoro lo Squero de Venècia i inaugurant el Festival Internacional de Wissembourg (França) en l'edició del 2020.
Han estat galardonats en diversos concursos obtenint el primer premi del concurs Delta Chamber en l'edició de 2019 i el segon premi del XIV Concurs Montserrat Alavedra celebrat el Març del 2021.
Enguany formen part de la Xarxa de Músics de Joventuts Musicals de Catalunya i de la Red de Juventudes Musicales de España tot realitzant concerts i gires arreu del territori català i espanyol. Recentment també han estat convidats a formar part de la xarxa Le Dimore del Quartetto que reuneix agrupacions d'arreu d'Europa sota la direcció artística de Simone Gramaglia.

Una proposta de

Escola Superior de Música de Catalunya i Conservatori del Liceu

Concerts

05/11/21
21:00 h
Taradell –
Sala Gran de Can Costa Centre Cultural
Finalitzat

Concerts

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR