×
Juventuts Musicals de Catalunya

COR JOVE DEL MOIANÈS-Coves del Toll

VII cicle EL MOIANÈS SONA

Cor Jove del Moianès - Carles Farreras i Elisenda Cabero, directors - Montserrat Cabero, piano

Com és habitual en aquest cicle, el concert tindrà lloc en un espai singular de la comarca; en aquesta ocasió el lloc escollit ha estat la balma de les Coves del Toll, un indret que a més de la seva bellesa presenta una molt bona acústica. Suposa doncs també una ocasió per visitar aquest espai natural i un cop acabat el concert hi haurà un bufet lliure de tast gastronòmic amb productes del Moianès, la majoria de producció ecològica.

Programa

I-CANÇONS TRADICIONALS
Tu que has vingut (Trad. Hungria) Harm. L.Bárdos
Tres hojitas madre (Trad. Asturias) Harm. A.Langrée
Sense vent (Trad. Suècia) Harm. C.B.Agnestig
II-OBRES PROFANES D’AUTOR
Luci care-W.A. Mozart
Bo yavo haboker – J. Hadar
Can you hear me? – B. Chilcott
III-OBRES RELIGIOSES D’AUTOR
Dona nobis pacem- M. L. Lightfood
Kyrie (Missa Jazz) –B.Chilcott
Ave Virgo Sanctissima –J.Ollé
Verleih uns Frieden –F. Mendelsson

Veure biografies

Biografies

El Cor Jove del Moianès està format per un grup de deu joves cantaires procedents de la comarca dirigits per l’Elisenda Cabero i en Carles Farreras. Aquest cor és la continuació del projecte de cant coral iniciat l’any 2009 per aquests directors amb la creació de l’Escolania de Castellterçol amb qui van dur a terme una rellevant tasca pedagògica i artística. Fruit d’aquest treball ha estat sobretot la formació vocal i del gust per fer música dels seus components i també la possibilitat d’estrenar diverses obres musicals. Especialment rellevant fou l’estrena de l’òpera d’encàrrec que varen fer al compositor Gerard López Boada titulada “Sigues molt benvingut” de la qual, un cop la van representar en diversos teatres, en van fer l’enregistrament en CD el qual va merèixer la nominació al màxim guardó en la categoria de premi al millor enregistrament de música coral en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral 2020. La natural evolució de la veu dels cantaires ha fet esdevenir d’aquell cor de veus blanques un cor de veus mixtes. Aquesta nova etapa del projecte s’ha rebatejat amb el nom de Cor Jove del Moianès i avui es presenta per primer cop davant del públic. Per a l’ocasió cantaran acompanyats de la pianista Montserrat Cabero, col·laboradora habitual del cor i amb qui van fer l’enregistrament de l’esmentat CD.
El programa escollit presenta una tria de peces adequades a les característiques d’un cor jove, ja sigui per caràcter o per tessitures vocals, i molt variada en època i estil compositiu. Majoritàriament són acompanyades amb piano, altres es canten a cappella. La primera part del programa es dedica a harmonitzacions de cançó d’origen popular i d’autor; la segona a peces de temàtica religiosa. Hi sentirem obres del període barroc, del classicisme, del romanticisme i d’autors contemporanis.

Els cantaires del Cor Jove del Moianès són: Nina Claveria, Brittany Machicela i Laia Juan, sopranos. Abril Fernandez i Juleysi Machicela, contralts. Mateu Ribó, Guillem Terra i Roger Farreras, tenors. Josep Vallejo i Anddy Machicela, Baixos.

https://escolaniacastell.wordpress.com

Una proposta de

El Moianès sona
Balma del Toll
Balma del Toll
CorJove Moianès
CorJove Moianès
Cor Jove Moianès
Cor Jove Moianès

Concerts

28/05/22
18:00 h
JM de Moià –
Balma de les Coves del Toll
15€ (socis 10€)
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR