×
Juventuts Musicals de Catalunya

JORGE GRESA, violoncel & ALBERT COLOMAR, piano

QUAN EL SILENCI PARLA...
Quan el silenci parla… és un homenatge a la tranquil·litat i al silenci en la literatura per a violoncel i piano. Amb While time is withdraw, obra estrena del compositor basc Daniel Apodaka en la temporada de la Xarxa de Músiques, com a eix vertebrador, el programa del concert explora les possibilitats sonores que Messiaen, Montsalvatge i Xostakóvitx plantegen a l’hora de crear ambients íntims i evocadors.

Programa

Olivier Messiaen: «Louange à l’Éternité de Jésus» d’El quartet per la fi del temps Xavier Montsalvatge: Evocació / Daniel Apodaka: While time is withdrawn (estrena) / Dmitri Xostakóvitx: Sonata para violoncel i piano en Re menor, Op. 40

Veure biografies

Biografies

JORGE GRESA és segon premi de la 96a convocatòria del Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya en la modalitat de corda-arc. La seva formació es duu a terme entre Madrid i Utrecht amb professors de renom com Asier Polo, Maria Casado, Timora Rosler i Fernando Arias.
Ha realitzat concerts arreu de la geografia espanyola, França, Anglaterra, Portugal, Països Baixos i Costa Rica. Igualment, és guanyador del Concurs de música de cambra Visitació Magarzo en les edicions de 2009 i 2013.
Ha treballat sota la batuta de directors com Josep Pons, Karl Anton Rickenbacher, George Pehlivanian, Antonio Méndez, Domingo García Hindoyán, Andrés Salado i Hansjörg Schellenberger en formacions com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Ciutat de Granada i Orquestra d’Extremadura. Toca amb un violoncel D. Royé i un arc B. Menze.
 
ALBERT COLOMAR va néixer a Palma de Mallorca. Comença els seus estudis de piano al Conservatori de Mallorca i després d’obtenir el grau i un màster en Interpretació al Centre d’Estudis Superiors Liceu (Barcelona) es trasllada a Utrecht, on aconsegueix el títol de màster especialitzat en Música de Cambra. Els seus projectes cambrístics l’han portat a actuar a la Kleine Zaal del Concertgebouw d’Amsterdam, a l’auditori Tivoli Vredenburg d’Utrecht i al Real Alcàsser de Sevilla. Des del curs 2021-22 exerceix com a pianista acompanyant d’instrumentistes de corda i vent-metall al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears.

Una proposta de

Segon premi de la 96a convocatòria, corresponen a la modalitat de corda-arc, del Concurs de Joventuts Musicals d'Espanya
Jorge Gres i Albert Colomar
Jorge Gres i Albert Colomar

Concerts

15/01/23
19:00 h
JM La Bisbal d'Empordà –
10 € / socis i menors gratuït
Finalitzat
18/02/23
19:00 h
Torroella de Montgrí –
Espai Ter
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR