×
Juventuts Musicals de Catalunya

GIOSYMPHONIA AMB MARIOLA MEMBRIVES

GIOSymphonia | Mariola Membrives, cantaora | Marta Puig, piano | Francesc Prat, director
EL AMOR BRUJO

La GIO presenta un programa que gira al voltant del modernisme musical ibèric, amb dos protagonistes: Manuel de Falla i Federico García Lorca. La proposta comptarà amb la col·laboració de la ‘cantaora’ Mariola Membrives, que interpretarà El Amor Brujo (segons la versió de 1915) i les Canciones antiguas españolas; però també amb la pianista Marta Puig, que ens oferirà la possibilitat de descobrir l’altre Falla amb el Concert per a clave i cinc instruments, una obra conceptualment i estèticament diferent però de les més interessants del compositor.

Programa

Federico García Lorca (1898-1936): Canciones españolas antiguas / Manuel de Falla (1876-1946): Concierto para clave y cinco instrumentos (versió piano) / Manuel de Falla: El amor brujo (versió original per orquestra de cambra de 1915)

Veure biografies

Biografies

Fidel al seu lema “Música en majúscules”, la GIO és una orquestra simfònica versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes i directors nacionals i internacionals en els seus concerts. La seva presentació oficial va tenir lloc el 2012 a l’Auditori de Girona acompanyada de Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts simfònics de producció pròpia  en què ha comptat amb solistes del prestigi de Valentina Lisitsa, Milos Karadaglic, Nemanja Radulovic, Pumeza Matshikiza, Daniel Müller-Schott, Ye-Eun Choi, Sílvia Pérez Cruz o Lluís Claret, entre altres. A part de les seves actuacions a Girona, la GIO participa regularment als principals festivals i auditoris del país, destacant les cloendes del Festival de Cap Roig amb Andrea Bocelli i Ainhoa Arteta, la inauguració del Festival Jardins de Pedralbes al costat de  Josep Carreras, l’espectacle de música electrònica Maestro al Teatro Real, al Liceu i al Festival de Peralada, les actuacions a l’Auditori de Barcelona i al Palau de la Música o la participació als Festivals de Música de la Cerdanya, Grec, Portalbau i Santa Florentina, entre molts altres. En aquesta ocasió la GIO comptarà amb un dels millors directors  del país, Francesc Prat, qui s’aproxima a la música amb mentalitat oberta i compta una exitosa trajectòria nacional i internacional (essent convidat regularment per orquestres del prestigi de la Sinfoniorchester Basel o l’OBC) i al piano solista amb Marta Puig, jove intèrpret formada a la Guildhall School of Music de Londres i premiada en nombrosos concursos internacionals. Per la seva banda Mariola Membrives és cantant i actriu. El seu debut discogràfic, “Llorona” (2014) al que va seguir la seva proposta “Omega 20.16” i el seu duet amb Chano Dominguez. És la veu flamenca de “FreeBach212” de La Fura dels Baus i “Federico García” de Pep Tosar. L’any 2017 s’estrena com a solista de l’Orquestra Simfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya a l’Auditori interpretant “El Amor Brujo” sota la direcció de Josep Caballé. El 2019 publica el disc “Lorca Spanish Songs” a duet amb el guitarrista de Nova York Marc Ribot. Millor creadora de l’any per la revista “Time Out” i premi ‘Córdoba a Escena’.

Una proposta de

Residències Artístiques de l’Ateneu – CMEM de Banyoles (JM Banyoles)

Concerts

17/07/21
20:30 h
Torroella de Montgrí –
Espai Ter
Finalitzat
19/11/21
19:30 h
Sant Boi de Llobregat –
Can Massallera
8 € i jubilats 5 €
Finalitzat
28/11/21
19:00 h
Tarragona –
Teatre Metropol
Finalitzat

Concerts

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR