×
Juventuts Musicals de Catalunya

IRENE REIG TRIO

Irene Reig, saxo | Pau Sala, contrabaix | Joan Casares, bateria
Mira

La compositora i saxofonista Irene Reig és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz. Liderant el seu trio desprèn passió i espontaneïtat, i interpreta un repertori brillant de temes originals al costat de versions pròpies dels clàssics del bop i hardbop. Presenten en concert el seu primer disc, Mira (The Changes, 2021), un treball amb vuit composicions, des de peces pròpies a reinterpretacions de Duke Ellington i Richards Rodgers en clau contemporània i amb arranjaments carregats de personalitat.

Programa

Borinquen (Irene Reig)
I let a song go out of my heart (Duke Ellington)
Mira (Irene Reig)
The Sweetest Sounds (Richard Rogers)
Kleinetjeeta (Irene Reig)
Bebe-soy (Joan Casares)
Opus 18 - Regar regularment (Irene Reig)
Song for Monné (Irene Reig)
Veure biografies

Biografies

IRENE REIG gaudeix ja d’una dilatada trajectòria inundada de referències. El seu primer disc com a líder, View, formalitzat per un quintet (en el qual es va integrar el gran trompetista i fiscornista John Swana) i compost per temes propis, evoca records de Barcelona, Amsterdam i Filadèlfia, tres ciutats on ha viscut. Els seus dos següents discos són com a líder de l’octet The Bop Collective: el primer porta el nom de la banda The Bop Collective (premi del públic de la prestigiosa Dutch Jazz Competition) i el segon és Iaspi, que ofereix temes originals i arranjaments carregats de personalitat i frescor que confirmen la banda com una de les revelacions jazzístiques nacionals.
L’interès per la música d’Irene Reig neix a una edat molt primerenca. A 15 anys s’endinsa en el món del jazz com a saxofonista quan forma part de la Sant Andreu Jazz Band, per a després estudiar en Escola Superior de Música de Catalunya amb professors de la talla d’Eladio Reinón, Gorka Benítez i Xavi Figuerola. Posteriorment, va viure a Amsterdam, ciutat a la qual es va desplaçar Reig en ocasió d’un màster d’interpretació tutelat per Ferdinand Povel. Actualment lidera tres formacions: Irene Reig Trio, Irene Reig Quintet i l’octet The Bop Collective.

Una proposta de

Taller de Músics
Irene Reig
Irene Reig

Concerts

12/11/22
12:00 h
Barcelona –
Casa Seat
Finalitzat
21/01/23
20:00 h
Banyoles –
Auditori de l'Ateneu
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR