×
Juventuts Musicals de Catalunya

TRIO ZUKAN

CLÀSSICA: EMERGENTS

NUEVAS MIRADAS

Jon Ansorena, txistu · Gorka Catediano, percussió · Maria Zubimendi, acordió

El Trio Zukan no només centra els seus esforços en la composició contemporània instrumental, sinó que tracta d'incloure nous i diversos recursos artístics en el seu repertori. Una bona mostra d'aquesta tasca és aquest programa on txistu, acordió i percussió es barregen amb música electrònica, posades en escena alternatives i noves tècniques interpretatives. El programa combina tres obres d'escriptura purament instrumental dedicades al trio, amb tres peces més transgressores on la veu, objectes atípics i les noves tecnologies cobren protagonisme.

El Trio Zukan sorgeix l’any 2014 unint tres instruments poc comuns com són la percussió, l'acordió i el txistu. El repertori per a tal combinació d’instruments era tan poc que els integrants del trio van decidir promoure un projecte en col·laboració amb diferents compositors amb la intenció de generar un nou repertori. Fins al dia d'avui Zukan ha encarregat, revisat i estrenat més d'una vintena d'obres de compositors nacionals i internacionals, i té en marxa diferents projectes de creació amb altres compositors destacats. Al març de 2019, Zukan va presentar el seu primer CD, "Soinuzko Begiradak - Presa 1" (Mirades Sonores - Presa 1); i mesos més tard va obtenir el primer premi en la 94º Convocatòria de el Concurs Joventuts Musicals d'Espanya. En l'actualitat Trio Zukan és una de les formacions més consolidades de l'panorama de la música contemporània del País Basc. Ha ofert nombrosos concerts en cicles de referència com Quinzena Musical Donostiarra, Festival Bernaola, Circuit de Música Contemporània Musikagileak, Cicle de Música Contemporània BBVA, attacca Festival Basel, Festival Kuraia, Classical: NEXT, Fundació Juan March, Festival de Música Contemporània de Còrdova i música a Segura entre d'altres.

Programa

Francisco Domínguez: Seis miradas sobre...

Juan Luis Montoro: Miles away trio (encàrrec del Trio Zukan)

Sofía Martínez: Sin Título

Georges Aperghis: Retrouvailles

Mikel Chamizo: Lantz

Hugo Morales: Batucatta

Concerts

Concerts

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR