×
Juventuts Musicals de Catalunya

AURORA PEÑA, soprano & JUAN SONGEL

El cercle musical dels artistes hispans al París del segle XIX

Se n’ha destacat l’expressivitat interpretativa i la dolçor del timbre, la lluminositat de la projecció vocal i la facilitat en el dibuix melòdic; la soprano Aurora Peña, acompanyada del pianista Juan Songel, traça un recorregut líric que comença amb un compositor nascut, com ella, al País Valencià. El seguirà Santiago de Masarnau, pianista i compositor madrileny, de qui sentirem una selecció de Los cantos de las dríadas, obra que consta de tres parts i composta en forma de vals per a piano. Masarnau, justament, tenia amistat amb Gioachino Rossini; podrem gaudir a continuació d’una selecció, també, de la penúltima òpera del compositor, Le comte Ory, una comèdia en què la protagonista s’enamora per combatre la melancolia i es burla del comte perquè no el correspon.

Clausurarà el recital un pare i una filla: Manuel García va ser cantant, compositor i professor, més conegut com a intèrpret que per les seves obres. Pauline Viardot, en canvi, va tenir una carrera com a cantant més modesta, però destacà molt especialment pels seus dots creatius. D’ella, en sentirem una serenata plena de caràcter i força i un fragment d’una opereta inspirada en el conte de La ventafocs, que segueix la versió de Perrault.

Programa

José Melchor Gomis: Àries i cançons / Santiago de Masarnau: "En el bosque de Saint-Cloud" de Los cantos de las Dríadas / Gioacchino Rossini: "En proie à la tristesse" de l'òpera Le comte Ory / Manuel García: "Parad, avecillas" y "Floris" de Canciones y caprichos líricos / Pauline Viardot-GarcíaSerenade pour piano, VWV 3015 / Air de la Fée: "Je viens pour la dernière foix" de l'òpera Cendrillon

Veure biografies

Biografies

AURORA PEÑA. Nascuda a València, ha guanyat, entre altres, els primers premis del Concurs de Música de Les Corts 2021 i del Concurs de Cant Líric Germans Pla Ciutat de Balaguer 2021, i ha rebut el premi extraordinari Ferrer-Salat en el Concurs Tenor Viñas 2021. Va debutar al Teatro Real de Madrid el 2015 amb Dido & Aeneas i ha cantat, entre altres, al Konzerthaus de Viena, Teatro de la Zarzuela de Madrid, Palau de la Música Catalana, Auditorio de Belém de Lisboa, Palau de les Arts de València, Beit Hatfutsot Auditorium de Tel-Aviv i Palau de la Música de València. Ha gravat els discos Amoroso Señor-Cantadas de José de Torres amb Concerto 1700, Scarlatti, L’Asunzione della Beata Vergine amb l’Ensemble Baroque de Monaco i La Guerra de los Gigantes amb l’Orquestra Barroca de Granada.

JUAN SONGEL. És un pianista valencià l'activitat del qual com a solista i membre de formacions cambrístiques li ha portat a actuar en països com Bèlgica, Rússia, Grècia, Luxemburg i en auditoris nacionals com el Palau de la Música de València, L’Auditori de Barcelona, Auditori Pau Casals del Vendrell, Centre Cultural “La Beneficiencia”, així com en festivals i cicles entre els quals destaquen el Piano Meeting d'Orense, el Klarafestival, Europalia Arts Festival o Música als Parcs, entre altres.

Va iniciar la seva formació musical amb el seu avi i més tard en el Conservatori Professional de música de València, on va finalitzar amb menció d'honor. Posteriorment ingressa en la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) en la classe de Rafael Salinas, professor que ha estat decisiu en la seva formació. Kennedy Moretti, el Quartet Casals o Juan de la Rossa són uns altres dels professors que també li van influir durant aquest període.

Continua completant la seva formació en diversos cursos de perfeccionament i masterclass, en els quals rep consells de mestres com Claudio Martínez-Mehner, Maria João Pires, Tatiana Zeligman, Tamas Vasary, Josu de Solaun, Vladimir Tropp o Imre Rohmann entre altres.

És Màster of Arts (DT.) in Music cum laude pel Koninklijk Conservatorium Brussel, on va estudiar amb el professor Daniel Blumenthal. I també Màster en Interpretació i Recerca Musical, amb especialitat en recerca, per la Universitat Internacional de València (VIU). Des de l'any 2020 és funcionari interí del Cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques, com a professor de Repertori amb piano per a instruments.uan Songel Sanchis es un pianista valenciano cuya actividad como solista y miembro de formaciones camerísticas le ha llevado a actuar en países como Bélgica, Rusia, Grecia, Luxemburgo y en auditorios nacionales como el Palau de la Música de Valencia, L’Auditori de Barcelona, Auditori Pau Casals del Vendrell, Centro Cultural “La Beneficiencia”, así como en festivales y ciclos entre los que destacan el Piano Meeting de Ourense, el Klarafestival, Europalia Arts Festival o Música als Parcs, entre otros.Continua completant la seva formació en diversos cursos de perfeccionament i masterclass, en els quals rep consells de mestres com Claudio Martínez-Mehner, Maria João Pires, Tatiana Zeligman, Tamas Vasary, Josu de Solaun, Vladimir Tropp o Imre Rohmann entre altres.

És Màster of Arts (DT.) in Music cum laude pel Koninklijk Conservatorium Brussel, on va estudiar amb el professor Daniel Blumenthal. I també Màster en Interpretació i Investigació Musical, amb especialitat en Investigació, per la Universitat Internacional de València (VIU).

Des de l'any 2020 és funcionari interí del Cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques, com a professor de Repertori amb piano per a instruments.

 
 

Una proposta de

Concurs de Cant Líric Germans Pla Ciutat de Balaguer
Aurora Peña
Aurora Peña

Concerts

11/02/23
16:00 h
Barcelona –
L'Auditori
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR