×
Juventuts Musicals de Catalunya

MARTA TORRES, FLAUTA

THE MAGICAL FLUTE

La flauta és un dels instruments més antics, se n'han trobat exemples fets amb ossos, en el període prehistòric del paleolític, fa entre 43.000 i 35.000 anys. A la regió del Jura de Suàbia, a l'actual Alemanya, se'n van trobar diversos exemplars, però també se'n han trobat a Àsia i a Amèrica, la qual cosa demostra una tradició musical desenvolupada arreu. I la flauta mai ha deixat de tocar-se, Marta Torres, formada al Conservatori Isaac Albéniz de Girona i al Conservatori del Liceu de Barcelona, presenta un programa de flauta sola amb obres originals i arranjaments que recorren quatre segles de música, des del Barroc fins al segle XXI.

Programa

Francisco López-MartínMängata / Marin Marais: Les Folies d’Espagne / Georg Philipp Telemann Fantasia núm. 10 en Fa sostingut menor /  Francisco Tárrega: Recuerdos de la Alhambra, arranjament per a flauta sola de Francisco López- Martín / Claude Debussy: Syrinx / Carl Philipp Emmanuel BachSonata per a flauta en La menor, Wq 132/H 562 / Isaac AlbénizAsturias, arranjament per a flauta sola de Francisco López-Martín

Veure biografies

Biografies

Marta Torres va iniciar els seus estudis musicals a Girona i es va graduar al Conservatori Isaac Albéniz amb el professor Esteve Zulet, obtenint les cualificiones més altes i guanyant el concurs de solistes. Posteriorment es va graduar al Liceu de Barcelona amb Christian Farroni i seguidament va cursar el màster amb Jacques Zoon. En l'àmbit orquestral, col·labora regularment amb l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), amb l'Orquestra Simfònica de Vallès i amb l'Orquestra de Cambra Catalana. És flautista de reserva de la Gustav Mahler Jugendorchester i forma part de la borsa de la JONDE (Jove Orquestra Nacional d'Espanya).

Com a intèrpret ha estat finalista de la Categoria Superior del Concurs Andalusia Flauta -concurs de flautistes a nivell estatal- i dels Premis honorífics del Conservatori de Liceu. Els seus guardons compten amb el 1r premi Ciutat de Berga i el 2n premi de la Categoria Jove a el Concurs Higini Anglès de Reus. En l'actualitat està cursant un màster a la Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien estudiant màster amb Karl-Heinz Schutz.

Concerts

08/06/23
19:00 h
Martorell –
Capella de Sant Joan
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR