×
Juventuts Musicals de Catalunya

ENRIQUE MONTEOLIVA, baríton & IÑAKI GUEZALA, piano

VIATGE D’HIVERN
El Lied és una de les formes musicals sorgida a redós del Romanticisme amb la voluntat de buscar un sentit i una transcendència musical al poema. El Lied cerca la comunió entre poesia i música per endinsar-se en els sentiments. Franz Schubert, incansable lector i fi degustador de poesia, és un dels màxims exponents del Lied romàntic, i el seu cicle de cançons Winterreise (Viatge d’hivern), una intensa i dramàtica successió d’estats d’ànim en un metafòric viatge desgraciat a l’interior d’una ànima, un descens als inferns personals del narrador que acabarà en la bogeria.

Programa

Franz Schubert: Winterreise

Veure biografies

Biografies

ENRIQUE MONTEOLIVA va néixer a Almería, on va començar la seva formació musical, i on va obtenir el títol professional de piano el 2014 i el de cant el 2018, amb la soprano María Jesús García. El 2022 assoleix el grau superior de cant a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb la soprano Enedina Lloris. És finalista del IV Concurs de Cant Josep Palet (2021) i rep el Premi al Millor Intèrpret de Lied atorgat per la Fundació Victòria dels Àngels en el X Concurs de Cant Germans Pla, Ciutat de Balaguer (2021).És cover de La cuina de Rossini, producció del Petit Liceu. A més, ha rebut classes magistrals de Federica von Stade, Josep Bros, Carlos Chausson, Lola Casariego, Rubén Fernández Aguirre, Assumpta Mateu i Marta Almajano. També té formació teatral i a Barcelona, ha aprofundit en la commedia dell’arte aplicada a l’òpera amb Susana Egea i Lorenzo Coppola.
 
IÑAKI GUEZALA comença a estudiar música a l’Escola de Música d’Hondarribia i continua al Conservatori d’Irun. El 2018 finalitza el grau professional i és admès a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on cursa el grau superior amb el professor Rafael Salines. Actualment, estudia en aquesta institució el màster d’interpretació de música clàssica i contemporània amb Denis Losev. També s’ha format en diverses disciplines interpretatives amb prestigiosos pianistes i ha rebut premis internacionals. Ha actuat com a solista i intèrpret de música de cambra en diferents sales de concert i ha participat en importants festivals.

Una proposta de

Festival de Torroella de Montgrí
Enrique Monteoliva
Enrique Monteoliva

Concerts

02/12/23
18:00 h
Moià –
Auditori de Sant Josep
5€ (socis gratuït)
Finalitzat
19/12/23
19:00 h
Tarragona –
Teatre Metropol
Finalitzat
20/01/24
12:30 h
Barcelona –
Casa Seat
Finalitzat
21/01/24
19:00 h
La Bisbal d'Empordà –
Teatre Mundial
Finalitzat
25/01/24
20:00 h
Valls –
Teatre Principal
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR