×
Juventuts Musicals de Catalunya

THE MINISTERS OF PASTIME

Ignacio Ramal, violí | Sara Balasch, violí | Ángela Moro, viola | Alaia Ferran, viola | Marc de la Linde, viola da gamba | Guillermo Turina, violoncel | Alberto Jara, contrabaix | Jeremy Nastasi, arxillaüt | Joan Seguí, clave i orgue | Laura Aubert, rapsode
ALMA FENICE - UNA EVOLUCIÓ DE LA MÚSICA VOCAL A LA INSTRUMENTAL AL LLARG DEL SEGLE XVII

Inspirat en les històries protagonitzades per figures de dones revolucionàries com ara la poetess italiana Gaspara Stampa, la polímata Hildergard von Bingen o el mite de Metis, The Ministers of Pastime concep aquest programa que busca explicar una història que hem llegit i escoltat, però aquesta vegada partint des de la perspectiva de la dona creadora. El programa es compon d'obres vocals de les compositores Maddalena Casulana (1544-1590), Barbara Strozzi (1619-1677), adaptades per a grup instrumental, juntament amb extractes de sonates instrumentals d'Isabella Leonarda (1620-1704) i altres sonates instrumentals anònimes del segle XVII.

Programa

Maddalena Casulana: «Cinta di fior un giorno». Canzone Prima Parte de Il Secondo Libro di Madrigali a Quattro Voci (1570) /  Anònim: Canzona à 5, núm. 89 (Partiturbuch Ludwig, 1662) / Maddalena Casulana: «Morte Che voi» d'Il Secondo Libro di Madrigali a Quattro Voci (1570) / Barbara Strozzi: «Amor, Amor» d'Il Primo Libro di Madrigali (1644) / AnònimSonata à 6, núm.104 (Partiturbuch Ludwig, 1662) / Barbara Strozzi: Che si può faré, núm. 6, Arie, Op.8 (1644) / Isabella Leonarda: «Sonata Prima» de Sonate Op.16, Bologna, 1693) / Barbara Strozzi: Che si può faré (reprise) / Serenata con violini. Sinfonia, Arie, Op.8 (1644) / Isabella Leonarda: «Sonata Terza», seleccions de Sonate Op.16 (1693) / Anònim: Ciaccona à 3, núm.63 (Partiturbuch Ludwig, 1662) / Isabella Leonarda: «Sonata Quarta/Duodecima» seleccions de Sonate Op.16 (1693) / Anònim, atribuït a J. H. Schmelzer/H. I. F. Biber: Sonata Jucunda, A546/IV:100 (1673)

Veure biografies

Biografies

THE MINISTERS OF PASTIME és un grup de músics especialitzat en la pràctica històricament informada, centrat en la interpretació de repertori dels segles XVII i XVIII. Deu el seu nom a una expressió amb la qual l’ambaixador de França a la cort d’Enric VIII descriu la recerca de músics a Europa. The Ministers of Pastime busca reflectir la riquesa de les influències culturals a Europa. La seva proposta té com a eix principal la música per a consort de violins i la seva evolució, així com la importància d’aquests instruments en altres gèneres musicals posteriors. Paral·lelament a la formació a l’Escola Superior de Música de Catalunya, al Conservatori Reial de La Haia, al Conservatori A. Scarlatti de Palerm i a l’Abbaye aux Dames de Saintes, els components de la formació han col·laborat amb grups de música antiga com ara Le Concert des Nations, Orchestra of the Eighteenth Century, l’Acadèmia Montis Regalis, Cappella Mediterranea, Ensemble Pulcinella, European Union Baroque Orchestra, la Real Cámara i Orchestre des Champs-Elyesées. The Ministers of Pastime ha estat seleccionat com grup del programa EEEMERGING+, que dona suport i promociona grups joves emergents de la música antiga. El 2020 va guanyar la convocatòria per a grups emergents de música antiga NEWTRACKS@FBAS 2020, en el marc del Festival Barocco Alessandro Stradella.

Una proposta de

Festival de Torroella de Montgrí

Concerts

22/11/23
20:00 h
Barcelona –
Oratori de Sant Felip Neri
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR