×
Juventuts Musicals de Catalunya

GONZALO PEÑALOSA, guitarra

Guitarra entre dos mons

La complexitat dels processos culturals s’han de valorar dins d’uns contextos socials i històrics concrets els quals faciliten la seva comprensió en profunditat. Va ser en els intercanvis produïts en els viatges i el contacte entre el vell i nou món on la música va traspassar fronteres, permanent aquest enriquiment fins els nostres dies. Aquest programa presenta obres d’un costat i de l’altre, mostrant que el que ens uneix és molt més que el que ens separa. És un repertori amb contrasts, centrat en els segles XX i XXI, que crea en certs moments una atmósfera que convida a reflexionar i evocar aquest recorregut a través del temps i l’espai, abordant idees temàticament entrellaçades, acostant-les i relacionant-les les unes amb les altres. Més que assumir les diferències, es tracta de l’acceptació mútua, el respecte a la diversitat i de la comunicació recíproca a través de la guitarra.

Programa

Mario Castelnuovo Tedesco: Variaciones a través de los siglos /  Federico Moreno Torroba: Sonata-Fantasía / Eduardo Sáinz de la Maza: Homenaje a Toulouse-Lautrec / José Antonio PeñalosaDancesco con Evocación / Antonio Molina: Sonatina / Sergio AssadAquarelle (Valseana, Preludio e Toccatina)

Veure biografies

Biografies

GONZALO PEÑALOSA (Sevilla, 2002) comença a estudiar guitarra als 5 anys amb el seu pare, José Antonio Peñalosa. Va continuar formant-se amb Serafín Arriaza, Miguel Arriaza, Lola Montes, María Esther Guzmán i Álvaro Toscano. Va estudiar en el Conservatori Professional de Música Francisco Guerrero de Sevilla, finalitzant en 2019 amb Premi Honorífic Fi de Grau Professional. En 2018 va rebre el Premi a la Trajectòria Acadèmica i Personal atorgat per l'Ajuntament de Sevilla.

Actualment, estudia en el Conservatori Superior d'illes Balears amb Pedro Mateo. Ha fet cursos de perfeccionament amb David Russell, Manuel Barrueco, Zoran Dukic, Aniello Desiderio, Marcin Dylla, Roberto Aussel, Álvaro Pierri, Judicaël Perroy, Carlo Marchione, Ricardo Gallén, Leo Brouwer i Joaquín Clerch, entre altres. Participa en nombroses audicions des dels 6 anys, fent el seu primer concert individual als 12. Des de petit mostra la seva passió i facilitat per a la composició, escrivint als 7 anys la seva primera obra.

Als 9 anys obté el primer premi en un concurs nacional de guitarra, havent obtingut des de llavors 31 premis, entre ells: el primer premi, Calèndura, en el Festival de Guitarra Ciutat d’Elx; el primer premi en el Festival Internacional de Guitarra de Madrid; el primer premi en el XIX Concurso Internacional José Tomás-Villa de Petrer, categoria juvenil; el primer premi en el First International Classical Guitar Competition “GuitarLab” de Los Angeles (els Estats Units); primer premi en el“University of Louisville Guitar Festival and Competition” de Kentucky (els Estats Units).

Una proposta de

Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya (Segon Premi 98a convocatòria en la modalitat de corda-guitarra, 2022)
Gnzalo Peñalosa
Gnzalo Peñalosa

Concerts

10/12/23
18:30 h
La Selva del Camp –
Les Golfes de ca Flassada
Finalitzat
12/12/23
19:00 h
Tarragona –
Teatre Metropol
Finalitzat
14/12/23
19:00 h
Martorell –
Torre de les Hores
Finalitzat
17/12/23
18:00 h
Balaguer –
Centre Cívic Comunitari Balaguer
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR