×
Juventuts Musicals de Catalunya

HÈLIX TRIO & QUARTET ÀNIMA

HÈLIX TRIO: Jaume Angelès, violí | Guillermo Ortega, violoncel | Paula Belzunegui, piano / QUARTET ÀNIMA: Marc Nogués, violí | Manel Barrios, violí | Jorge Pérez, viola | Miriam Jiménez, violoncel
Concert guanyadors del Premi La Flama

L'Hèlix Trio, integrat per Jaume Angelès al violí, Paula Belzunegui al piano i Guillermo Ortega al violoncel; i el Quartet Ànima, que el formen Marc Nogués i Manuel Barrios al violí, Miriam Jiménez al violoncel i Jorge Pérez a la viola són els guanyadors de la primera edició del Premi La Flama atorgat per Joventuts Musicals de Catalunya i l'Acadèmia Internacional de Quartet de Vic impulsada pel violinista Gerard Claret i que compta amb el mestratge del Quartet Casals i el Quartet Gerhard. Aquest concert de presentació al Petit Palau del Palau de la Música Catalana forma part del premi com a guanyadors a més d'una gira de concerts en el marc de la Xarxa de Músiques a Catalunya 2024-2025. El programa del concert té com a fil conductor la joventut i la precocitat dels compositors quan van escriure les obres que s'interpretaran.

Programa

Dmitri Xostakóvitx: Trio amb piano núm.1 en Do menor, Op. 8 / Claude Debussy: Trio amb piano en Sol Major, L. 5) / Maurice Ravel: Quartet de corda en Fa major

Veure biografies

Biografies

L'HELIX TRIO neix l'any 2022 a la Hochschule für Musik FHNW de Basilea, on actualment està realitzant el grau CAS (Certificate of Advanced Studies) amb els professors Anton Kernjak i Anna Gebert. També reben constants impulsos musicals per part de Zoltán Fejervari, Rafael Rosenfeld i Rainer Schmidt. Tot i la seva joventut, la formació ha estat invitada a participar en festivales tals com el Piano Trio Fest (Berna), el Swiss Chamber Music Festival (Adelboden), el Festival Musikdorf Ernen, debutarà aquesta temporada al Petit Palau del Palau de la Música Catalana.

L'Helix Trio ha estat guardonat a l'ORPHEUS Swiss Chamber Music Competition 2022, i ha estat guanyador també del Concurs "La Flama" 2023 de Joventuts Musicals de Catalunya. Des de juliol de 2023, l'Helix Trio és un conjunt de l'ECMA (Academia Europea de Música de Cámara), i formen part de la xarxa Le Dimore del Quartetto.

L'ensemble ha participat en diversos festivals i acadèmies, com les IMS Prussia Cove Masterclasses l'abril de 2023 amb el pianista Dénes Várjon, l'Acadèmia Internacional de Música de Cambra de Vic 2023 amb el violinista Abel Tomàs (Quartet Casals) i també ha participat en masterclass amb músics com Steven Isserlis, Heime Müller (Quartet Artemis) i Anthony Marwood, entre d'altres.

EL QUARTET ÀNIMA va nàixer al si de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i té el seu major impuls a partir de l'amistat dels seus components, i de la curiositat mútua per explorar junts el repertori per a quartet de corda. Amb Marc Nogués i Manel Barrios com a violins, Jorge Pérez com a viola i Míriam Jiménez com a violoncel, els seus integrants han estat formats en diferents escoles de prestigi internacional com l'Escola Superior de Música de Catalunya, el Mozarteum de Salzburg i la Robert Schumann Hochschule de Düsseldorf, de la mà d'integrants del Quartet Casals, Quartet Hagen, Quartet Quiroga, Kennedy Moretti, i des de fa poc, Quartet Gerhard. El quartet ha rebut recentment el premi "La flama" que atorga Joventuts Musicals de Catalunya i l'Acadèmia de Quartets de Vic, i malgrat la joventut de la formació, abasten un ampli repertori que va des de la música barroca fins a la música de l'actualitat.

Una proposta de

Joventuts Musicals de Catalunya
Quartet Ànima
Quartet Ànima
Hèlix Trio
Hèlix Trio

Concerts

04/11/23
19:30 h
Barcelona –
Petit Palau (Palau de la Musica Catalana)
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR