×
Juventuts Musicals de Catalunya

LAURA BALLESTRINO, piano

Poesia i polifonia: L’Art del piano

Aquest concert presenta un recorregut pels diferents estils de la música clàssica als segles XIX i XX amb un espectre de sensibilitats que abasta des de la intimitat fins a l'èxtasi, des de la polifonia sofisticada fins a l'expressió més poètica. S'inicia amb la Balada de Frédéric Chopin, compositor romàntic que captiva amb el seu cant a mezza voce fins que culmina a la gran coda final. Segueixen La Ligereza de Franz Liszt i l' Imperioso d'Alexander Scriabin, dos estudis virtuosistics i brillants. La segona part del recital s'obre amb La Maja y el Ruiseñor d'Enric Granados, inspirada en l'univers pictòric de Francisco de Goya. Segueix la sonata États d'âme d'Alexander Scriabin, amb un llenguatge postromàntic únic i innovador. El concert clou amb la Fuga de Samuel Barber, que uneix modernitat amb estructura clàssica i ens transporta a l'origen i la tradició de grans polifonistes com Johann Sebastian Bach. Aquest programa ofereix un retrat complet de la riquesa i la diversitat del repertori pianístic i permet conèixer l'evolució de la música clàssica des del romanticisme, amb un
viatge de més d'un segle on cada autor continua, trenca o transforma les normes estètiques del temps a través del piano.

Programa

Frédéric ChopinBalada núm. 4 en Fa menor, Op.52 / Franz Liszt: Étude de Concert num. 2 "La Leggierezza", S. 144 / Aleksandr Scriabin: Estudi núm. 3 "Imperioso", O p. 65 / Enric Granados: "Quejas o la Maja y el Ruiseñor" de la Suite Goyescas / Aleksandr Scriabin: Sonata núm. 3 en Fa sostingut menor "États d’âme”, Op. 23 / Samuel BarberPiano Sonata Op. 26 (IV Fuga) 
Veure biografies

Biografies

LAURA BALLESTRINO (Madrid, 2000) és una de les grans promeses de la música a Espanya, guardonada en prestigiosos concursos nacionals i internacionals, com el de Joventuts Musicals d’Espanya, María Herrero i Gran Klavier, a més de premis especials en CIPCE i Intercentres Melòman. Ha realitzat gires i ha ofert concerts arreu del país, incloent-hi algunes de les sales i festivals més rellevants. A la seva trajectòria com a intèrpret clàssic s’uneix la seva faceta com a compositora, i incorpora composicions pròpies en el programa dels seus concerts. A dia d’avui, treballa com a compositora i productora de la Banda Sonora Original del videojoc Archaelund. La seva carrera musical també es desenvolupa a l’estranger, sent convidada el 2022 per l’ambaixada d’Espanya a Washington per a una trobada amb la Universitat Georgia Tech a Atlanta i oferir classes magistrals de piano, conferències, un recital i un concert com a solista amb la GT Symphony Orchestra. Graduada en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid amb la catedràtica Elena Orobio, debuta el seu últim any amb el Concert núm. 4 per a piano i orquestra de Beethoven en el Teatro Monumental sota la direcció de Sebastián Mariné. Ara com ara, cursa els seus estudis de màster amb Leonel Morales i Leo de María gràcies a la beca atorgada per la Universitat Alfons X.

Una proposta de

Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya (Primer Premi 99a convocatòria en la modalitat de piano, 2021)
Laura Ballestrino
Laura Ballestrino

Concerts

21/01/24
19:00 h
Martorell –
Escola Municipal de Música
Finalitzat
23/01/24
19:00 h
Tarragona –
Teatre Metropol
Finalitzat
27/01/24
18:00 h
Moià –
Auditori de Sant Josep
5€ (socis gratuït)
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR