×
Juventuts Musicals de Catalunya

KAMBRASS QUINTET

Guillem Cardona i Joan Pàmies, trompetes | Maria Servera, trompa | Xavier Gil, trombó | Oriol Reverter, tuba
El naixement de la tragèdia

Existeixen dos vessants antagònics per a entendre la tragèdia. El que posseeix límits i mesures i el que no. L'estabilitat i el canvi constant. El racional i l'emocional. Apol·lo i Dionís. En Naixement de la tragèdia, la primera obra del filòsof alemany Nietzsche, que fa 180 anys que va néixer i al voltant del qual s’ha creat aquest programa, El naixement de la tragèdia, es planteja la sinergia de tots dos principis per a aconseguir un equilibri: sense l'un o l'altre, la tragèdia no seria possible. Una dualitat que sempre ha estat present en la música i que reflecteix aquest programa amb obres que s’afanyen a establir regles, com les de Dieter Ammann i Witold Lutoslawski, i d’altres de signe dionisíac que reflecteixen els ideals romàntics i postromàntics, com les de Victor Ewald i Enric Granados. El naixement de la tragèdia és l'equilibri entre Apol·lo i Dionís. L'equilibri entre el racional i l'emocional. El programa clou amb Vectoriel, de Joan Guinjoan qui combina el llenguatge més lliure partint de les tècniques del dodecafonisme, fent emergir la tragèdia. 

Programa

Dieter Ammann: Developments / Witold Lutoslawski: Mini Overture Victor Ewald: Brass Quintet núm. 3 / Enric Granados: 12 Danzas Españolas (selecció), arranjament per a quintet de metall de David Marlatt / Joan Guinjoan:  Vectoriel 

Veure biografies

Biografies

Nascut l'any 2017 a Barcelona, KamBrass Quintet és una de les agrupacions amb més projecció del panorama musical actual. La curiositat i la passió per la música de cambra són els incentius que comparteixen els cinc membres per crear aquest projecte. L'interès per a l'estrena d'obres, la música original per a la formació de quintet de metall i els arranjaments estableixen la versatilitat com a segell identitari, representada a través del repertori a cada concert. Sempre amb la musicalitat com a eix vertebral.

KamBrass Quintet ha estat guardonat amb diversos premis i reconeixements internacionals entre els quals cal destacar el segon premi del Philip Jones International Brass Ensemble Competition 2023 a Birmingham, Regne Unit, el primer premi del Philip Jones Brass Preis a Lucerna 2022, el segon premi al concurs Antón García Abril de Baza, Granada i el segon premi al concurs Cambra Romànica d'Andorra, l'American Brass Quintet Prize del Fischoff Chamber Music Competition 2021 dels Estats Units i el segon premi de l'Orpheus Music Competition 2020 i el premi Gold Star en les categories Emergent i Professional del concurs digital Music and Stars Awards.

Actuen a reconeguts festivals nacionals i internacionals. Recentment, han estat seleccionats a la ECMA i a Musethica per participar en la temporada 2023-2024. També a Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya per al catàleg 2022-2023; també han estat programats a Navidades Madrid, Festival Internacional de Santander, Festival MonteLeón, Barcelona Obertura Spring Festival, Palma Clàssica, entre d'altres. En l'àmbit internacional, han debutat al Lucerne Festival, Kings Place de Londres, Hohenloher Kultursommer d'Alemanya, Festival Musikdorg Ernen, Swiiss Chamber Music Festival d'Adelboden, Davos Music Festival, Luzerner Orchesterhaus, entre d'altres. Pròximament, oferiran concerts a l'Auditori de Barcelona, dins del Festival Emergents; al Gezeiyen Konzerte d'Alemanya; al Westfälisches Musikfestival de Hamm; entre d'altres.

Complementen aquesta activitat amb formació acadèmica a càrrec de músics com Anton Kernjak i Claudio Martínez a la Musik Akademie Basel. La seva formació es va iniciar a l'Escola Superior de Música de Catalunya sota el mestratge de Pablo Manuel Fernández i ha continuat amb el màster de música de cambra a la Hochschule für Musik de Lucerna (Suïssa).

KamBrass Quintet
KamBrass Quintet

Concerts

02/03/24
19:00 h
Torroella de Montgrí –
Cine Petit
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR