El programa d’aquest concert pren el títol, Le bonheur de vivre (L'alegria de viure), d’un quadre d’Henri Matisse de 1906. A principis del segle XX (1904-1908) va sorgir a París el moviment pictòric expressionista anomenat fauvisme, amb representants com el mateix Matisse, André Derain i Maurice Vlaminck. Un moviment que fa un ús provocatiu del color, sent aquest el centre de la creació i deixant en un segon pla la forma i el mimetisme. El quadre Le bonheur de vivre representa el mite d'Arcadia, un país imaginari on regna la felicitat. L'escena està representada per múltiples colors. Amb la música d'aquest programa passa el mateix. Tres obres d'estils i formes molt diverses amb el Quintet de vent núm.1 de Jean Françaix, Un tapís (l’unicorn) de Joan Magrané, i un arranjament per a quintet de vent del Quartet Americà de Dvorák. Són tres obres contrastants amb uns alts requisits tècnics i interpretatius, caracteritzades per una densitat i intensitat fascinants, palpables per l'oient. La conjunció d'aquestes obres interpel·len a l'espectador i el transporten a diferents moments vitals.
Jean Françaix: Quintet de vent núm. 1 / Joan Magrané: Un tapís (l’unicorn) / Antonín Dvorák: Quartet de corda núm. 12 «Americà», Op. 96, arranjament per a quintet de vent de David Walter
BÒREAS ENSEMBLE es consolida l’any 2020 entre cinc alumnes del Conservatori Superior de Música del Liceu sota el mestratge del clarinetista Isaac Rodríguez. Des dels seus inicis ofereixen concerts al Kursaal de Manresa, al teatre de la Lliga de Capellades, i a Barcelona, al Jardí dels Tarongers, la Sala Parés, la Casa Elizalde i l’Auditori de Sant Martí, entre d’altres. El maig de 2022 guanyen el segon premi i premi del públic del Concurs Internacional Cambra Romànica d’Andorra. El mateix any són escollits com a grup NextGen al Festival Pòdium de Matadepera, oferint un concert dins la programació del festival i amb l’oportunitat de beneficiar-se de classes magistrals de Miquel Ramos, Carles Lizondo, María Lindo, Ona Cardona i Laia Magrí. El 2023 són programats dins del festival Barcelona Obertura. La seva versatilitat en el repertori ha fet que interpretessin obres del classicisme, el romanticisme i els segles XX i XXI. El seu interès a col·laborar amb compositors actuals els va portar a estrenar Orages et Mirages, de Mario Moya.