
Carles Blanch i Marc Clos han preparat amb Viola de Mar un programa que recala en diversos ports europeus històricament i musicalment lligats al segle XVI, cadascun amb el seu color i la seva personalitat. Posant èmfasi en l’acte de recrear –és a dir, tornar a crear a partir d’una partitura ja existent— i a través d’un diàleg constant entre la viola de mà i la percussió, interpreten obres del Renaixement que es resisteixen a ser oblidades. Aquest treball ha guanyat el Premi Enderrock 2024 al millor disc revelació de clàssica segons la crítica.
Adrien Le Roy: Branles de Bourgogne / Pierre Attaignant: Branle Gay / Branle gay «C’est mon amy» / Haulberroys / Anònims anglesos del segle XVI: My lady carey's dompe / Home again market is done / A Scot’s tune / Antonio Ferrabosco (1575-1628): Pavin / Joan Ambrosio Dalza: Caldibi Castigliano / Calata a la spagnola 1, 5 i 6 / Antonio de Cabezón (1510-1566): Ave maris stella / Josquin Desprez: Sanctus / Carles Blanch-Marc Clos: Agnus Dei «La Bassadanza» / Luis Milán (ca.1500-post. 1561): Fantasía 11 de consonancias y redobles / Luis de Narváez: Paseávase el rey moro / Alonso Mudarra: Fantasía 2 para desenvolver las manos / Si me llaman, a mi llaman / Carles Blanch-Marc Clos: Tres morillas m’enamoran
CARLES BLANCH, nascut a Flix (Ribera d’Ebre), inicia els estudis musicals a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d’Ebre i continua els estudis superiors de guitarra amb Laura Young. Comença a estudiar instruments de corda polsada del Renaixement i del Barroc i el 2018 es gradua en aquesta especialitat a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Paral·lelament, participa en classes magistrals de Rolf Lislevand, David Russell, Carles Trepat i Àlex Garrobé, entre d’altres. El 2019 publica en solitari i sota el nom de Menut, l’àlbum Terra d’argila (Discmedi), amb el qual rep el Premi Joventut del Sona 9. Col·labora amb formacions com ara Accademia del Piacere, Le Concert des Nations, Jove Capella Reial de Catalunya, Vespres d’Arnadí, Laberintos Ingeniosos o L’Arpeggiata.
MARC CLOS, nascut a Sant Feliu de Guíxols (Girona), ha cursat estudis de percussió clàssica, moderna i tradicional al Conservatori del Liceu de Barcelona, al Taller de Músics i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on es llicència el 2008 en Jazz i Música Moderna, especialitat de bateria. També cursa el màster en Musicologia i Interpretació de la Música Antiga especialitat Percussions Històriques. Atret pel multiinstrumentalisme, i indistintament per la música antiga, clàssica, el jazz, les músiques improvisades, el pop i el rock, ha col·laborat en més de 100 enregistraments com a músic d’estudi i ha dut a terme una intensa tasca interpretativa tocant en els principals festivals i sales de concerts d’Europa, Amèrica i Àsia.