Juventuts Musicals de Catalunya

GIORQUESTRA AMB MARIOLA MEMBRIVES

CLÀSSICA: SIMFÒNICA

LA SISENA DE BEETHOVEN I EL AMOR BRUJO*

GIOrquestra · Francesc Prat, director · Mariola Membrives, cantaora

La GIOrquestra suma esforços en l’any Beethoven i proposa un repertori molt interessant amb la coneguda Simfonia Pastoral del mestre germànic  i dues obres que comptaran amb la col·laboració de la cantaora Mariola Membrives; l’Amor Brujo de Falla i les Canciones populares españolas de Falla. Amb aquest programa, la GIOrquestra demostra, un cop més, la gran capacitat d’adaptació als grans repertoris simfònics, tant del romanticisme incipient com de la modernitat ibèrica.

El debut discogràfic de Mariola Membrives va ser “Llorona” (2014), al que va seguir la seva proposta “Omega 20.16” i el seu duet amb Chano Dominguez. És la veu flamenca de “FreeBach212” de La Fura dels Baus i “Federico García” de Pep Tosar. L’any 2017 s’estrena com a solista de l’Orquestra Simfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya a l’Auditori interpretant “El Amor Brujo” sota la direcció de Josep Caballé. El 2019 publica el disc “Lorca Spanish Songs” a duet amb el guitarrista de Nova York Marc Ribot. Millor creadora de l’any per la revista “Time Out” i premi ‘Córdoba a Escena’. Fidel al seu lema “Música en majúscules”, la GIO és una orquestra simfònica del tot versàtil que ofereix música de qualitat, oberta a tots els estils, i que compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes nacionals i internacionals. La seva presentació oficial va tenir lloc el 2012 a l’Auditori de Girona, acompanyada de Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts simfònics de producció pròpia en què ha comptat amb solistes del prestigi de Sílvia Pérez Cruz, Valentina Lisitsa, Milos Karadaglic, Nemanja Radulovic, Pumeza Matshikiza, Daniel Müller-Schott, Lluís Claret, Alba Ventura o Mireia Farrés, entre altres. A part de les seves actuacions a Girona, la GIO participa regularment als principals festivals i auditoris del país, destacant la recent cloenda del Festival de Cap Roig amb Andrea Bocelli, l’actuació a les dues primeres edicions del Festival Jardins de Pedralbes al costat de Josep Carreras i Buika, l’espectacle de música electrònica Maestro amb tres sold out al Liceu, la participació als Festivals de Música de la Cerdanya, Portalbau, Santa Florentina o al concert final de la Sardana de l’Any a l’Auditori de Barcelona. Recentment ha actuat al Palau de la Música acompanyant Maldita Nerea, a l’Auditori de Barcelona amb el projecte El Cor Canta i aquest estiu clourà els festivals Castell de Peralada amb Maestro i Cap Roig amb Ainhoa Arteta.

*Aquesta proposta canviarà de dates i programa per adaptar-la als formats de la "nova normalitat".

Programa

Manuel de Falla: El amor brujo

Federico García-Lorca: Canciones populares españolas

Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 6, op. 68 “Pastoral”

Concerts

Actual
ACADÈMIA 1750 AMB INÉS MORENO
CLÀSSICA: SIMFÒNICA
Xarxa de Músiques 20-21
Subvencionado por
Miembro de
Colaborador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR