Juventuts Musicals de Catalunya

TRIO DA VINCI

CLÀSSICA: EMERGENTS

CONTRASTOS

Maria Florea, violí · Marion Platero, violoncel · Àlex Ramírez, piano

Al llarg de la història, la gran majoria de músiques d’arreu han begut del folklore i de les tonades populars. Tot i així, aquestes aproximacions han sigut realment molt diverses, depenent de l’època i de la nacionalitat del compositor. Aquest programa és una clara mostra d’aquests contrastos, des de l’assimilació de la música popular centreeuropea en compositors com Haydn i Beethoven, fins a la influència d’Andalusia en l’estil afrancesat de Turina, o la reinvenció del tango d’Astor Piazzolla. Amb el trio “Fantasma” de Beethoven inclòs al programa, també volem retre el nostre petit homenatge al geni de Bonn, en el 250è aniversari del seu naixement.

La Maria, la Marion i l’Àlex, formats com a músics amb membres d’algunes de les agrupacions de cambra més emblemàtiques de les darreres dècades (Rainer Schmidt i Clemens Hagen del Hagen Quartett, Bernard Greenhouse del Beaux Arts Trio, Heime Müller de l’Artemis Quartet, o Christophe Coin del Quatuor Mosaïques, entre d’altres), han compartit escenari repetidament en formacions de duo des del 2015. El 2018, esperonats per la complicitat sorgida tant a nivell musical com personal, i la passió que els uneix per la música de cambra, decideixen formar el Trio Da Vinci, per poder aprofundir en el repertori de trio amb piano, un dels repertoris més rics i prolífics de la història de la música de cambra. Des de la seva fundació han actuat a Espanya i a Àustria. El novembre de 2018, van obtenir el 2on premi en el 13è “Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra” de Terrassa (Barcelona). Recentment han actuat al festival MusicalBruc’19, i a la temporada de concerts del Teatro Calderón de Valladolid. La temporada 2020/21 debutaran a l’Auditori de Barcelona dins el festival “Emergents”. També formaran part de la programació de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, “La Xarxa”.

Programa

Joseph Haydn: Trio en Do Major, Hob. XV:21

Ludwig van Beethoven: Trio en Re Major, op. 70 nº1

Joaquín Turina: Trio en Si menor, op. 76

Astor Piazzolla: Las estaciones porteñas

30/07/20
19:00 h
Torroella de Montgrí
 Museu de la Mediterrània
Finalitzat
24/10/20
 
Moià
 Moià
Finalitzat
02/02/21
20:00 h
Tarragona
 Teatre Tarragona

Concerts

Actual
TRIO ZUKAN
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
DAVID MARTÍN
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
DUO SÁNCHEZ & FORTUNY
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
ÁLVARO MUR
CLÀSSICA: EMERGENTS
Moià | Tarragona
Xarxa de Músiques 20-21
Del 12.12.20 al 15.12.20
Actual
DUO PICOTTI-PUIG
CLÀSSICA: EMERGENTS
La Bisbal d'Empordà | Moià | Torroella de Montgrí
Xarxa de Músiques 20-21
Del 23.01.21 al 31.01.21
Actual
FERRAN ALBRICH
CLÀSSICA: EMERGENTS
Amer | Moià | Tarragona
Xarxa de Músiques 20-21
Del 17.11.20 al 07.02.21
Subvencionado por
Miembro de
Colaborador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR