Juventuts Musicals de Catalunya

FERRAN ALBRICH

CLÀSSICA: EMERGENTS

DE BEETHOVEN A STRAUSS, DE BARCELONA A PARÍS

Ferran Albrich, baríton · Josep Surinyac, piano

Ferran Albrich presenta un recital que proposa un viatge musical a través de la història de la música i que té forma d’homenatge El recital, dividit en dues parts, comença amb un clar homenatge a la figura de Beethoven, traçant una línia entre els primers lieder de què es té constància fins arribar als lieder més romàntics de Strauss. La segona part, per contrast, dibuixa l’estreta relació entre els autors catalans de principis del s. XX amb els seus contemporanis francesos. Dos clars exemples en són Toldrà o Gerhard, del qual enguany en celebrem els cinquantè aniversari de la seva mort, en relació a Debussy o Ravel.

Ferran Albrich començà els seus estudis musicals com a violoncel·lista amb Eulàlia Subirà i posteriorment amb Lluis Claret i Maria de Macedo. Es graduà a Detmold (Alemanya) amb la professora Xenia Jankovic, aconseguint durant aquest període la Beca Pau Casals, el primer premi al Vic Cello Festival i el segon premi “Citté de Bayonne” a la Ravel Academy. És a Alemanya on inicià els seus estudis de cant l’any 2012 amb el professor Lars Woldt; posteriorment es graduà amb la qualificació més alta al Conservatori del Liceu de Barcelona amb la professora Dolors Aldea. Ha participat en classes magistrals de Dalton Baldwin, Carlos Álvarez, Wolfgang Rieger, Juan Martin-Royo, Carlos Chausson, entre altres. Guanyador del segon premi al Concurs Palet de Martorell (2018), el quart premi al Concurs Mirabent i Magrans de Sitges (2018) o el segon premi al 95è concurs de Juventudes Musicales de España (2019). Ferran Albrich col·labora en diferents formacions corals professionals com el Cor Francesc Valls, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana o el Cor del Gran Teatre del Liceu on té l’oportunitat d’interpretar grans obres del repertori coral i operístic. Jordi Farran va néixer a Lleida el 1982. Va estudiar piano primer amb Xavier Toyas i Alfons Escué, i més tard amb María Jesús Crespo al Conservatori Superior de Música Municipal de Barce-lona, on va acabar els estudis superiors el 2002. Posteriorment va estudiar amb Josep M. Colom a la Universitat d’Alcalá de Henares, i entre 2004 i 2006 va realitzar estudis de postgrau al Royal Col-lege of Music de Londres amb Kevin Kenner, Andrew Ball i Gordon Fergus-Thompson. Ha actuat en diverses ocasions al Palau de la Música Catalana i L’Auditori, i ha estat enregistrat per Catalunya Música i Rádio Clásica.

Programa

Ludwig van Beethoven: Adelaide, op. 46

Ludwig van Beethoven: An die ferne Geliebte, op. 98

Richard Strauss: Drei Lieder

Claude Debussy: Fêtes Galantes

Eduard Toldrà: Tres cançons

Robert Gerhard: Cançons populars franceses

Maurice Ravel: Don Quichotte à Dulcinée

17/11/20
 
Tarragona
 Tarragona
Finalitzat
19/12/20
 
Moià
 Auditori Sant Josep
Finalitzat
07/02/21
18:00 h
Amer
 Teatre el Casal
Finalitzat
25/05/21
19:00 h
Tarragona
 Teatre Metropol

Concerts

Actual
TRIO ZUKAN
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
DUO SÁNCHEZ & FORTUNY
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
ÁLVARO MUR
CLÀSSICA: EMERGENTS
Moià | Tarragona
Xarxa de Músiques 20-21
Del 12.12.20 al 15.12.20
Actual
DUO PICOTTI-PUIG
CLÀSSICA: EMERGENTS
La Bisbal d'Empordà | Moià
Xarxa de Músiques 20-21
Del 24.01.21 al 31.01.21
Actual
JEREMÍAS JAVIER OBANDO TELLERÍA
CLÀSSICA: EMERGENTS
Moià
Xarxa de Músiques 20-21
13.02.21
Actual
DAVID MARTÍN
CLÀSSICA: EMERGENTS
La Bisbal d'Empordà | Moià | Tarragona
Xarxa de Músiques 20-21
Del 06.04.21 al 11.04.21
Subvencionado por
Miembro de
Colaborador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR