Juventuts Musicals de Catalunya

ÁLVARO MUR

XARXA DE MÚSIQUES

INTROSPECCIÓN

Álvaro Mur, piano

“Introspecció" és un viatge entre algunes de les obres més emblemàtiques i simbòliques que han quedat per a la literatura pianística. Obres on conflueixen poesia, intel·lectualisme, reflexió, intimisme i exaltació. A nivell musical, la influència de l'harmonia wagneriana i les noves textures franceses són el fil conductor d'aquest viatge, mentre que des del punt de vista extramusical serà la reflexió, l'esdevenir de l'home, la vida i la mort.

Nascut a Ceuta (1993), Álvaro va realitzar els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Música "Manuel Castillo" de Sevilla rebent ensenyaments d’Alfonso Calderón de Castro i finalitzant amb honors. Més tard va passar a estudiar amb la concertista Lilya Zilberstein a l'Accademia Musicale Chigiana de Siena a Viena (Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien). Actualment, després d'haver cursat estudis de màster al Conservatori Liceu de Barcelona, ??prossegueix la seva formació amb el mestre Josep. M. Colom. D'altra banda, la seva formació musical s'ha enriquit rebent classes de músics i mestres de prestigi com ara: el baríton Jorge Chaminé (Músic per la Pau per la UNESCO), Casa-Françoise Busquet (Conservatoire de Paris), Jorge Luis Prats, Dmitri Alexeev (Royal College of Music London), Vladimir Ovchinnikov, Boris Berman (Yale School of Music), Josu de Solaun, Ilya Itin, Amir Katz, Zlata Chochieva, Francesco Libetta, Artur Pizarro, Carlo Palese, Giselle Brodsky, Michiko Shoji, Luca Chiantore, Ana Guijarro, Brenno Ambrosini .... A més, a causa del seu interès per la música contemporània, va mantenir contacte amb el compositor Joan Guinjoan per a treballar i estudiar la seva obra. Al seu excel·lent formació se li sumen nombrosos premis i reconeixements com el Primer Premi i Premi EMCY al 90 Concurs Joventuts Musicals d'Espanya, 1r Premi en la 8a i 9a edició de l'FIP Guadalquivir a Còrdova, 1r Premi en el VI Concurs Internacional de Piano "Antoni Besses" (2019), 1r Premi en el III Piano Meeting 2019 Orense, el 2n Premi en III Concurs Internacional de Piano Ciutat de Sevilla "Julio García Casas" (2016), Premi Especial "Jardí de l'Tarongers" al 14è Concurs internacional de Música de les Corts (2018) o Menció d'Honor al 48è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya (2018); i beques com la concedida pel projecte Music4Rom al Col·legi d'Espanya de París (2014).

Programa

César Franck: Preludi, cora i fuga

Franz Liszt: La Lugubre Gondola s. 200, nº2

Franz Liszt: Harmonies poétiques et religieuses s.173, nº7 “Funerailles”

Franz Liszt: Études de concert, s. 144 nº2 “La leggierezza”, nº3 “Un sospiro”, nº1 “Waldesrauchen”

Maurice Ravel: Gaspard de la nuit

12/12/20
20:00 h
Moià
 Auditori Sant Josep
Finalitzat
15/12/20
20:00 h
Tarragona
 Teatre Tarragona
Finalitzat
Subvencionado por
Miembro de
Colaborador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR