Juventuts Musicals de Catalunya

DUO PICOTTI-PUIG

CLÀSSICA: EMERGENTS

TRES SONATES PER A VIOLÍ I PIANO

Federico Piccotti, violí · Marta Puig, piano

El recital del Duo Picotti-Puig proposa una mirada a tres obres amb estils molt diferents, enllaçades per una forta i dolorosa voluntat melancònica i turmentada a través d’harmonies afrancesades i melodies punyents.

La combinació de dues sonates meravelloses poc conegudes (entre les quals hi trobem el compositor català Cassadó) amb una segona part eclipsada per la sonata monumental de César Franck és un molt bon balanç per descobrir nova música mentre es ret homenatge als clàssics.

Fundat el 2017 a Londres, neix de la complicitat dels joves musics Federico Piccotti i Marta Puig, “valors emergents ja consolidats” segons la crítica, qui apassionats per la música de cambra, han mantingut una intensa activitat també com a solistes i músics orquestrals. És a la prestigiosa Guildhall School of Music and Drama de Londres i posteriorment al Conservatorio della Svizzera Italiana de Suïssa, on creixen i es formen com a duo. El seu coneixement s’amplia a través de grans mestres com David Takeno, Pavel Berman, Roberto González o Caroline Palmer. Des d’aleshores el duo ha realitzat nombrosos concerts al llarg de territoris internacionals com el Regne Unit, Itàlia, Espanya i Suïssa, destacant sales com el Palau de la Música Catalana, La Pedrera-Casa Milà, LAC Lugano Arte e Cultura o Milton Court Concert Hall de Londres, així com al cicle de concerts Masada Clàssica de Milano. Els seus concerts han estat enregistrats i emesos per Catalunya Música. La seva versatilitat els ha portat a comptar amb un extens repertori que inclou des de grans obres del romanticisme germànic a obres de compositors catalans com Cassadó o Marcel Olm (de qui van estrenar una sonata dedicada a ells) o obres del barroc italià. Tot i la joventut del duo, han aconseguit un gran reconeixement sent premiats per nombrosos concursos, destacant el premi Joventuts Musicals de Catalunya al Primer Palau 2019, el 1r premi al XXIII Pòdiums de Música de Cambra, el 2n premi al Concurs Internacional de cant i música instrumental de les Corts o el 3r premi al Concurs Josep Mirabent i Magrans; van ser també semifinalistes al prestigiós Prix Credit Suisse en col·laboració amb Lucerne Festival.

Programa

Gaspar Cassadó: Sonata per a violí i piano

Francis Poulenc: Sonata per a violí i piano

César Franck: Sonata per a violí i piano

Juan Cruz-Guevara: Estrena absoluta de l'obra del compsoitor resident de la Xarxa de Músiques.

24/01/21
19:00 h
La Bisbal d'Empordà
 Teatre Mundial
Finalitzat
31/01/21
18:00 h
Moià
 Auditori Sant Josep
Finalitzat

Concerts

Actual
TRIO ZUKAN
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
DUO SÁNCHEZ & FORTUNY
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
ÁLVARO MUR
CLÀSSICA: EMERGENTS
Moià | Tarragona
Xarxa de Músiques 20-21
Del 12.12.20 al 15.12.20
Actual
JEREMÍAS JAVIER OBANDO TELLERÍA
CLÀSSICA: EMERGENTS
Moià
Xarxa de Músiques 20-21
13.02.21
Actual
DAVID MARTÍN
CLÀSSICA: EMERGENTS
La Bisbal d'Empordà | Moià | Tarragona
Xarxa de Músiques 20-21
Del 06.04.21 al 11.04.21
Actual
QUARTET ATENEA
CLÀSSICA: EMERGENTS
Figueres
Xarxa de Músiques 20-21
14.05.21
Subvencionado por
Miembro de
Colaborador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR