Juventuts Musicals de Catalunya

QUARTET ATENEA

CLÀSSICA: EMERGENTS

QUATRE VEUS, TOT UN MÓN

Andrea Santiago Carrillo, violí · Gil Sisquella Oncins, violí · Bernat Santacana Hervada, viola · Àlex Olmedo Duynslaeger, violoncel

La Fa 250 anys naixia el cèlebre compositor alemany de qui aquest concert en presenta el primer quartet. L'autor d'una sèrie de 16 quartets consagrats, dibuixa en la seva primera composició, escrita per aquesta formació, molts dels elements propis del seu llenguatge. El programa presentat permetrà al públic fer un viatge musical fins un altre dels grans referents del quartet de corda; l'hongarès Bela Bártok.

El Quartet Atenea és una jove formació cambrística nascuda l’any 2018 de la mà d’estudiants de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu, sota el mestratge del prestigiós Quartet Casals. El projecte neix de la voluntat de consolidar una formació estable que abraci el repertori clàssic escrit per a quartet de corda des del classicisme del segle XVIII fins als corrents musicals del segle XX. El quartet ha estat seleccionat per participar a diversos cursos internacionals com ara l’organitzat per Joventuts Musicals d’Alemanya a Weikersheim 2018, on van rebre classes dels professors Heime Müller, Donald Weilerstein, Vivian Hornik Weilerstein i el Quartet Casals. Van ser convidats la Swiss Chamber Concert Academy de Ginebra 2018, on van rebre classes del mestre Heinz Holliger amb un concert de clausura a la Radio Concert Hall. Han assistit a l’Acadèmia Internacional de Quartet de Vic 2018 amb el Quartet Casals. Han guanyat el 1r premi de la darrera edició del Concurs Internacional DeltaChamber Music Festival. Han actuat a diversos cicles de concerts com ara el cicle Quinze Vint-i-dos, el Cicle de Concerts de Professors del Consevatori de Manresa, el cicle l’Espai la Plana de l’OM al Kursaal de Manresa, a la inauguració del Festival Grec de Barcelona compartint escenari amb el Kronos Quartet, el cicle de Joves Talents del Pòdium de Matadepera 2019 i el Festival de Música de Wissembourg compartint cartell amb el Quatour Ébene i el Quartet Gerhard entre d’altres.

El concert proposat consta del tercer quartet de l’Opus 18 sel cèlebre compositor alemany nascut fa 250 anys. Autor d'una sèrie de 16 quartets consagrats, Beethoven, dibuixa en la seva primera composició, escrita per aquesta formació, molts dels elements propis del seu llenguatge. El programa presentat permetrà al públic fer un viatge musical fins un altre dels grans referents del quartet de corda; l'hongarès Bela Bártok. Alhora tambré es podrà escoltar una obra, estrena absoluta, de Juan Cruz-Guevara.

Programa

Ludwig van Beethoven: Quartet Op. 18 núm. 3

Béla Bartók: Quartet Op 7 núm. 1

Juan Cruz-Guevara: Obra sin título (Estrena absoluta)

21/11/20
 
Palafrugell
 Palafrugell
Finalitzat
27/12/20
12:00 h
Botarell
 Església de Sant Llorenç
Finalitzat
13/03/21
20:00 h
Moià
 Auditori Sant Josep

Concerts

Actual
TRIO ZUKAN
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
DAVID MARTÍN
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
DUO SÁNCHEZ & FORTUNY
CLÀSSICA: EMERGENTS
Xarxa de Músiques 20-21
Actual
ÁLVARO MUR
CLÀSSICA: EMERGENTS
Moià | Tarragona
Xarxa de Músiques 20-21
Del 12.12.20 al 15.12.20
Actual
DUO PICOTTI-PUIG
CLÀSSICA: EMERGENTS
La Bisbal d'Empordà | Moià | Torroella de Montgrí
Xarxa de Músiques 20-21
Del 23.01.21 al 31.01.21
Actual
TRIO DA VINCI
CLÀSSICA: EMERGENTS
Moià | Tarragona | Torroella de Montgrí
Xarxa de Músiques 20-21
Del 30.07.20 al 02.02.21
Subvencionado por
Miembro de
Colaborador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR