×
Juventuts Musicals de Catalunya

Dani Ferruz, membre de Drop Collective

Com vau trobar el vostre instrument?
Som un col·lectiu de 10 músics, i cada un/a de nosaltres té una història concreta sobre com va començar a tocar el seu instrument. Ens vam trobar al Conservatori de Liceu mentre estudiàvem el Superior de Jazz, i vam decidir muntar aquesta banda de jazz jamaicà.

Què sentiu quan esteu immersos en un recital?
Ens sentim feliços i agraïts de poder estar fent la música que volem; sempre que toquem junts, sol haver-hi un ambient festiu, tot i la concentració que requereix la pràctica musical.

Quina importància creieu que tenen els concursos en la carrera dels joves intèrprets?
Poden ajudar a començar a encaminar la carrera, però no és l'única opció. Nosaltres vam poder gravar Stormin', el nostre primer CD, gràcies a una beca de part de les Cases de la Música. No era exactament un concurs, però el procés de selecció era semblant. Aquest és el punt on crec que els concursos i les beques per a projectes comencen a tenir sentit.

Què vol dir, per a vosaltres, el moviment de les Joventuts Musicals?
És un moviment que té molt valor. Dinamitzar la cultura, connectar a joves músics o donar-los oportunitats de mostrar la seva música, és quelcom molt valuós. Sobretot, en el context actual, en què sembla que la cultura travessa moments complicats.

Parleu-nos del vostre repertori.
Interpretem un repertori en el qual el denominador comú és el so de jazz amb ritme jamaicà. La major part del repertori està format per estàndards de jazz arreglats per nosaltres mateixos en clau d’ska, reggae o rocksteady. Així, en els nostres concerts sonen temes com I'm beginning to see the light i In a Mellow tone de Duke Ellington, Who Cares? de Gershwin, per posar un exemple. A més, també vam versionar alguns temes de grups jamaicans com The Skatalites o Bob Marley, amb la intenció de retre tribut a artistes que ens han influenciat a totes i tots. Actualment ens trobem en una etapa en què estem començant a incloure en el repertori temes propis, així que, si voleu saber com sonen, el millor és que vingueu a veure'ns a algun concert!

Quins són els vostres propers reptes professionals?
En el proper mes de febrer al Jamboree Jazz Club de Barcelona tancarem la gira "Stormin'", en què hem estat presentant la nostra primera producció discogràfica. Actualment, ens trobem en procés de producció d'un videoclip que acompanyarà el single que hem gravat en els últims mesos de 2019. És un dels temes originals nous i ens fa especial il·lusió. Drop Collective no s'atura, seguim tancant actuacions per a aquesta temporada 2020, component, arreglant, assajant. Ens encantaria poder tocar en alguns festivals de reggae en què creiem que podríem arribar a molta gent que ara mateix no ens coneix. Seguim treballant per poder aconseguir els nostres objectius.

Qüestionari breu

  • Un director d'orquestra: Sergi Vergés
  • Un solista: Keith Jarrett
  • Un grup de cambra: Fred Hersch trio
  • Un compositor: Maria Schneider
  • Una obra musical: Quartet per a corda de Ravel
  • Una sala de concerts: Jamboree Jazz Club
  • Un llibre: Sant Manuel Bueno, màrtir de Miguel de Unamuno
  • Una ciutat: Saragossa
  • Un refrany: Val més boig conegut que savi per conèixer.
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR