×
Juventuts Musicals de Catalunya

VEUS-COR INFANTIL AMICS DE LA UNIÓ

Ester Pinyol, arpa | Pau Torres i David Arnau, trompes | Josep Vila Jover, direcció
A CEREMONY OF CAROLS

Amb més de set segles d'història, el repertori per a cor infantil té els seus orígens a la música religiosa que els nens cantaven a l'església. El Veus-Cor Infantil Amics de la Unió proposa un repertori molt original amb obres escrites per a veus infantils i veus blanques amb un acompanyament singular: arpa i dues trompes. El concert comença amb Quatre cançons, Op. 17 escrites per Brahms el 1860 mentre dirigia l'Hamburger Frauenchor. Quatre cançons profundament romàntiques que acompanyades per arpa i dues trompes resulten molt evocadores. Segueix un dels solos més coneguts per a arpa, La source, d'Albert Zabel, arpista alemany de la segona meitat del segle XIX, que fou professor d'arpa del Conservatori de Moscou. A Ceremony of Carols (Una cerimònia de nadales) és una de les obres més conegudes i interpretades de Benjamin Britten, escrita el 1942 i formada per onze moviments escrits sobre un recull de poesia en anglès medieval del segle XVI, The English Galaxy of Shorter Poems. El concert es clou amb L'ametller de Bernat Vivancos sobre un poema de Joan Maragall que el compositor va escriure amb el mateix acompanyament que Brahms: arpa i dues trompes. L'obra va ser escrita per l'Escolania de Montserrat, que la va estrenar el 2017 al Kennedy Center de Washington amb motiu del centenari del naixement de John F. Kennedy.

Programa

Johannes Brahms: Vier Gesänge (Quatre cançons) per a cor de veus blanques, arpa i dues trompes, Op. 17 (1860)
Albert Zabel: La source per a arpa, Op. 23 (1897)
Benjamin Britten: A Ceremony of Carols per a cor de veus blanques i arpa, Op. 28 (1942)
Bernat Vivancos: L'ametller per a cor de veus blanques, dues trompes i arpa (2017-2020)

Veure biografies

Biografies

Veus-Cor Infantil Amics de la Unió neix el 1996 en l'Escola de Música creada dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Dirigit per Josep Vila i Jover des de la seva formació, aquest cor de veus blanques destaca per la qualitat, l'eclecticisme i la singularitat de les seves produccions. Actualment és cor resident al Teatre Auditori de Granollers. Veus ha participat en nombrosos festivals internacionals i ha estat premiat en nombrosos concursos. Destaquen el premi Josep Anselm Clavé al millor enregistrament pel disc Els Colors del Mar (2018), el reconeixement Guido d'Arezzo (2017), el primer premi al 47 Certamen Coral de Tolosa (2015) i la Silver Rose Bowl del concurs de la UER Let the Peoples Sing! (2013).

Durant la temporada 18-19, Veus col·labora amb l'OBC (Missa de Bernstein, El Retorn del Rei del Senyor dels Anells, Turandot), amb la Banda Municipal de Barcelona (Concert de Nadal el 2018), amb el Gran Teatre del Liceu (Conte de Nadal, 2018, Tosca, 2019) i amb el Jordi Savall (Passió segons Sant Mateu, 2019). El cor ha participat al Festival Castell de Peralada (La Flauta Màgica, 2018, Turandot, 2016), ha participat en la Passió segons Sant Marc de Bach dirigida per Jordi Savall en una gira de concerts a Catalunya i França, entre els quals cal destacar l'actuació a la Philharmonie de París (2018), ha col·laborat en programes a L'Auditori amb l'OBC (Kaddish, 2018), i en òperes i concerts del Gran Teatre del Liceu (Conte de Nadal, Un Ballo in Maschera  i Wherter el 2017, Macbeth i Otello el 2016). També ha actuat en el Festival de Música Antiga dels Pirineus i en el Festival de Cap Roig entre d'altres programacions estables.

Ha publicat diversos discs i DVD's, els més recents dels quals són Els Colors del Mar (2018) -premiat com a millor enregistrament per la Federació de Cors de Clavé- i VEUS (2017), enregistraments de dos dels espectacles d'èxit de la formació. També destaca Un Barret de Cançons  (2016) amb cançons de J. Vila i Casañas; Un Conte de Nadal (2014) d'Albert Guinovart, amb l'Orquestra Camera Musicae; There is no rose (2012), on es recullen els cicles nadalencs A Ceremony of Carols de Britten i Dancing Day, de Rutter, amb arranjaments per a percussió de Joan Vidal Llobet. La formació pren part també en el doble CD publicat per Alia Vox el 2019 Markus Passion de Bach, amb La Capella Reial de Catalunya, Le Concert des Nations i Jordi Savall.

Una proposta de

Xarxa de Músiques de JM Catalunya

Concerts

11/12/21
17:30 h
Sant Boi de Llobregat –
Can Massallera
Preu:8€ Reduïda 5€
Finalitzat

Concerts

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR