×
Juventuts Musicals de Catalunya

OLGA MORRAL

CLÀSSICA: EMERGENTS

Olga Morral, acordió

Les cèlebres Variacions Goldberg de Bach són una obra escrita originalment per a clavicèmbal. Olga Morral en presenta una adaptació per acordió, un instrument encara inexistent en el Barroc però que compleix totes les característiques que requereix la música del gran compositor alemany. Una manera singular i molt especial d'acostar-se a una obra mítica.

Formada al Centre Superior de Música del País Basc amb el professor Iñaki Alberdi i a la Hochschule für Musik de Würzburg amb el professor Stefan Hussong, ha completat la seva formació amb acordionistes de gran renom internacional entre els quals destaquen Alexey Artemyev, Pascal Contet, Miren Iñarga, Veli Kujala, Cao Xiao Quing, Claudio Jacomucci, Claudia Buder, Aitor Furundarena, Janne Rättyä, Carlos Iturralde i Hugo Noth. Ha realitzat recitals arreu del territori estatal, així com també a països europeus com ara Alemanya, França o Itàlia. A més dels concerts com a intèrpret d'acordió solista, també ha tocat amb orquestres i ensembles d'àmbit nacional i internacional entre els quals destaquen l'Orquestra de l'Òpera de Frankfurt (Alemanya), l'Òpera Estatal de Hesse (Alemanya), la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), Morphosis Ensemble i Mobile Beats Ensemble. Ha participat en importants festivals de música europeus com ara la Quincena Musical de San Sebastián, el Festival Internacional de Música y Danza de Granada, el festival Musika - Música de Bilbao, l'Off Liceu - Diàlegs Musicals, el Mozartfest de Würzburg, el Circuit de Música Contemporània MUSIKAGILEAK i el Bernaola Festival de Vitoria-Gasteiz, entre d'altres. Entre els seus premis i guardons ressalten l'obtenció del primer premi al Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya i el tercer premi al Concurs Internacional d'Acordió Arrasate Hiria. Entre les beques obtingudes destaca l'emesa per la fundació Alexander von Humboldt (Wardwell-Stipendium).  El repertori musical que interpreta engloba una gran varietat d'èpoques i estils, des de la música renaixentista del segle XVI fins a la contemporaneïtat del segle XXI. Dins de l'àmbit de la música actual, l'Olga treballa constantment amb compositors per contribuir a la creació de nou repertori i per explorar tota la potencialitat sonora, encara per descobrir, del seu instrument. Entre els compositors amb els quals ha treballat al llarg de la seva trajectòria com a intèrpret, destaquen Keiko Harada, Ramon Lazkano, Pascal Gaigne, Aitor Furundarena, Francisco J. Domínguez, Nuria Núñez, Joan Bagés, Paula Álvarez, Andrea Lorenzo Scartazzini i Mark Wolf.  

Programa

  • J. S. Bach: Goldberg-Variationen BWV 988

Concerts

18/04/20
20:00 h
 
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR