×
Juventuts Musicals de Catalunya

TRIO DA VINCI

CONTRASTOS

Maria Florea, violí · Marion Platero, violoncel · Àlex Ramírez, piano

Al llarg de la història, la gran majoria de músiques d’arreu han begut del folklore i de les tonades populars. Tot i així, aquestes aproximacions han sigut realment molt diverses, depenent de l’època i de la nacionalitat del compositor. Aquest programa és una clara mostra d’aquests contrastos, des de l’assimilació de la música popular centreeuropea en compositors com Haydn i Beethoven, fins a la influència d’Andalusia en l’estil afrancesat de Turina, o la reinvenció del tango d’Astor Piazzolla. Amb el trio “Fantasma” de Beethoven inclòs al programa, també volem retre el nostre petit homenatge al geni de Bonn, en el 250è aniversari del seu naixement.

La Maria, la Marion i l’Àlex, formats com a músics amb membres d’algunes de les agrupacions de cambra més emblemàtiques de les darreres dècades (Rainer Schmidt i Clemens Hagen del Hagen Quartett, Bernard Greenhouse del Beaux Arts Trio, Heime Müller de l’Artemis Quartet, o Christophe Coin del Quatuor Mosaïques, entre d’altres), han compartit escenari repetidament en formacions de duo des del 2015. El 2018, esperonats per la complicitat sorgida tant a nivell musical com personal, i la passió que els uneix per la música de cambra, decideixen formar el Trio Da Vinci, per poder aprofundir en el repertori de trio amb piano, un dels repertoris més rics i prolífics de la història de la música de cambra. Des de la seva fundació han actuat a Espanya i a Àustria. El novembre de 2018, van obtenir el 2on premi en el 13è “Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra” de Terrassa (Barcelona). Recentment han actuat al festival MusicalBruc’19, i a la temporada de concerts del Teatro Calderón de Valladolid. La temporada 2020/21 debutaran a l’Auditori de Barcelona dins el festival “Emergents”. També formaran part de la programació de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, “La Xarxa”.

Programa

Joseph Haydn: Trio en Do Major, Hob. XV:21

Ludwig van Beethoven: Trio en Re Major, op. 70 nº1

Joaquín Turina: Trio en Si menor, op. 76

Astor Piazzolla: Las estaciones porteñas

trio da vinci
trio da vinci

Concerts

21/05/21
20:00 h
Sabadell –
Teatre Principal
Finalitzat

Concerts

Actual
TRIO ZUKAN
CLÀSSICA: EMERGENTS
XARXA DE MÚSIQUES 21-22
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR