×
Juventuts Musicals de Catalunya

JORGE GRESA, violoncel & PAULINA DUMANAITE, piano

QUAN EL SILENCI PARLA...

Quan el silenci parla… és un homenatge a la tranquil·litat i al silenci en la literatura per a violoncel i piano. Amb While time is withdraw, obra estrena del compositor basc Daniel Apodaka en la temporada de la Xarxa de Músiques, com a eix vertebrador, el programa del concert explora les possibilitats sonores que Messiaen, Montsalvatge i Xostakóvitx plantegen a l’hora de crear ambients íntims i evocadors.

Programa

Olivier Messiaen: «Louange à l’Éternité de Jésus» d’El quartet per la fi del temps Xavier Montsalvatge: Evocació / Daniel Apodaka: While time is withdrawn (estrena) / Dmitri Xostakóvitx: Sonata para violoncel i piano en Re menor, Op. 40

Veure biografies

Biografies

JORGE GRESA és segon premi de la 96a convocatòria del Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya en la modalitat de corda-arc. La seva formació es duu a terme entre Madrid i Utrecht amb professors de renom com Asier Polo, Maria Casado, Timora Rosler i Fernando Arias.
Ha realitzat concerts arreu de la geografia espanyola, França, Anglaterra, Portugal, Països Baixos i Costa Rica. Igualment, és guanyador del Concurs de música de cambra Visitació Magarzo en les edicions de 2009 i 2013.
Ha treballat sota la batuta de directors com Josep Pons, Karl Anton Rickenbacher, George Pehlivanian, Antonio Méndez, Domingo García Hindoyán, Andrés Salado i Hansjörg Schellenberger en formacions com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Ciutat de Granada i Orquestra d’Extremadura. Toca amb un violoncel D. Royé i un arc B. Menze.
 
PAULINA DUMANAITE. Paulina Dumanaite és una pianista d’origen lituà amb residència a Barcelona. Tot i la seva joventut, ha estat nomenada l’any 2018 com una de les cent persones d’origen lituà més destacades a l’estranger.
La seva activitat professional es va iniciar de la millor manera possible, ja que a la tendra edat de 8 anys va fer el seu primer recital amb l’Orquestra Nacional Lituana sota la direcció de Saulius Sondeckis. Posteriorment va entrar a l’Escola Nacional d’Arts de Vílnius, especialitzada en joves talents.
Seguint amb la seva trajectòria acadèmica, hem de destacar els seus anys a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Pierre Reach i els estudis de màster cursats a la Hochschule für Musik a Basilea (Suïssa) amb el professor Claudio Marti?nez-Mehner. A més, ha rebut consells de Dimitri Bashkirov, Ferenc Rados, Boris Berman, Ralph Gothony, Paul Badura-Skoda, Lang Lang i Nina Seriogina, entre altres.
La versatilitat de Dumanaite, així com la capacitat per imprimir el seu segell personal en les interpretacions que fa, li han servit per cridar l’atenció de nombroses fundacions com la Fundació Mstislav Rostroprovich, la Fundacio? AIE i la Fundacio? Anna Riera, que li han donat beques per dur a terme els seus estudis.
A les seves interpretacions també se sent una certa evocació dels paisatges de la seva terra natal; el seu gust per la música russa i la sintonia que sent amb les obres de Chopin, l’han portada a ser premiada a nombrosos concursos a escala internacional. Destaquem el seu primer premi al Concurs Ciudad de Albacete (2016), amb mencions especials al millor intèrpret de Beethoven i com a millor intèrpret de Chopin; primer premi al VI Concurs Internacional Balys Dvarionas, VI Concurs Internacional de Piano (Sigulda) i Concurs Internacional de Mu?sica de Cambra (Vilnius). També obté el segon premi al VII Concurs Internacional Nikolai Rubinstein (Pari?s) i al Concurs musical de França (Pari?s), on li va ser otorgada de nou la menció al millor intèrpret de Chopin.
Quant a la seva trajectòria com a concertista, cal dir que ha fet recitals com a solista i amb grups de cambra a la Fundació Juan March, al Festival de Piano a Blonay, al Festival de Piano de Castelnaudary a França, a diversos llocs de Lituània, al Palau de la Música Catalana i a L’Auditori de Barcelona.
En 2019 rep el premi “Jove Intèrpret” concedit pel ministeri de cultura de Lituània.

Una proposta de

Segon premi de la 96a convocatòria, corresponen a la modalitat de corda-arc, del Concurs de Joventuts Musicals d'Espanya
Jorge Gresa
Jorge Gresa
Paulina Dumanaite
Paulina Dumanaite

Concerts

06/06/23
19:00 h
Tarragona –
Teatre Metropol
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR