×
Juventuts Musicals de Catalunya

SOFÍA SALAZAR, flauta & LUIS ARIAS, piano

SOFÍA SALAZAR, flauta & LUIS ARIAS, piano
PAISATGES SONORS D’ESPANYA
Sofía Salazar i Luis Arias presenten un viatge sensorial per alguns dels paisatges sonors més evocadors d’Espanya. El recorregut s’inicia amb Siete canciones populares españolas, de Manuel de Falla. Recuerdos de Andalucía d’Eduardo Ocón revela amb pinzellades suggestives i emocionals traços de folklore andalús sota el tamís de l’impressionisme francès. Continuem amb Dedicatoria de Federico Moreno Torroba, passant pel nacionalisme de Turina amb la Sonata Española Op. 82 i una de les Danzas fantásticas, ‘Orgia’, la més famosa. I Pablo Sarasate ens endinsarà en el folklore bohemi mitjançant l’escriptura virtuosística i rapsòdica de dels seus èpics Aires gitanos.

Programa

Eduardo Ocón: Recuerdos de Andalucía, Op. 8, arranjament per a flauta i piano de Sofía Salazar / Manuel de Falla: Siete canciones populares españolas, arranjament per a flauta i piano de Sofía Salazar / Federico Moreno Torroba: Dedicatoria / Joaquín Turina: Sonata Española, Op. 82, arranjament per a flauta i piano de Sofía Salazar / Danzas fantásticas, arranjament per a flauta i piano de Sofía Salazar / Pablo de Sarasate: Aires Gitanos, Op. 20, arranjament per a flauta i piano de Robert Stallman / Nuria Núñez: Cartografías efímeras (obra estrena) 
 
Veure biografies

Biografies

SOFÍA SALAZAR va néixer a Veneçuela el 1999. Va iniciar els seus estudis musicals en el Sistema d’Orquestres de Veneçuela a San Ferrando de Apure. Des de 2017 continua la seva formació amb els professors Jacques Zoon i Salvador Martínez Tos de la càtedra de flauta de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía. El 2019 va rebre el Premi Renzo Giubergia (Itàlia) i va actuar com a solista amb l’Orquestra De Sono en el Conservatori Giussepe Verdi de Torí. El 2021 ha participat com a primera flauta en la gira internacional del 30è aniversari de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía. Posteriorment, ha aconseguit el primer premi del Concurs de Joventuts Musicals. Com a alumna de l’Escuela Reina Sofía ha format part de l’Orquestra Simfònica Freixenet, dirigida per Péter Eötvös, Jaime Martín i Pablo Heras-Casado, i de la Camerata Viesgo, sota la batuta d’Anne-Sophie Mutter.
 
LUIS ARIAS va néixer a Madrid. Ha completat la seva formació musical al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía. Ha estat becat per diferents institucions i col·labora amb diferents músics. Ha col·laborat amb l’Orquestra Freixenet, la Simfònica de Madrid, la Simfònica de Castella i Lleó i ha fet concerts a l’AIE Clàssics en Ruta, Trobada i Acadèmia de Santander, FIT Xixona, Festival Juan Gual i Esteve i Festival Barco Teatro de Pàdua. Compagina la seva activitat concertística amb la docència a la Universitat Alfonso X el Sabio de Madrid.

Una proposta de

Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya (Primer Premi 100a convocatòria de la modalitat de vent, 2021)
Sofía Salazar
Sofía Salazar

Concerts

16/07/23
17:00 h
Torroella de Montgrí –
Palau Solterra-Fundació Vila Casas
Gratuït
Finalitzat
11/11/23
12:30 h
Barcelona –
Casa Seat
Finalitzat
18/11/23
18:00 h
Moià –
Auditori de Sant Josep
5€ (socis gratuït)
Finalitzat
19/11/23
19:00 h
JM La Bisbal d'Empordà –
Finalitzat
28/11/23
19:00 h
Tarragona –
Teatre Metropol
Finalitzat

Concerts

NURIA NÚÑEZ
COMPOSITOR RESIDENT
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR