×
Juventuts Musicals de Catalunya

ALBERT GUINOVART, piano ELISABET FRANCH, flauta

40è Festival Francesc Viñas

Fa 25 anys Albert Guinovart oferia el concert de constitució de les Joventuts Musicals de Moià. Abans ja havia participat repetidament al Festival Viñas tot acompanyant Victòria dels Àngels de forma assídua. L'any del 40è aniversari no podia faltar a la programació. A la primera part del programa ens ofereix una sèrie d'obres pròpies al costat dels Preludis de Rakhmaninov i a la segona part, amb la flautista Elisabet Franch, obres del seu darrer disc junts.

Programa

I

SERGUEI RACHMANINOV
-Cinc Preludis
I. Preludi Op. 32 nº1
II. Preludi Op. 23 nº4
III. Preludi Op. 23 nº2
IV. Preludi Op. 32 nº5
V. Preludi Op. 23 nº5

ALBERT GUINOVART
-Nocturn a Alícia ( a la memòria d’Alicia de Larrocha)
-Selecció dels “24 Preludis”
-Tres poemes (Emily Dickinson)
-Arlecchino

II

C. CHAMINADE
Sérénade aux étoiles

F. POULENC
Sonata

N. RIMSKY-KORSAKOV
Chanson Arabe de Sheherazade

P.I. TXAIKOVSKI
Aria de Lenski de l’òpera Eugène Oneguin

C. SAINT-SAËNS
Introducció i Rondo Capriccioso

Veure biografies

Biografies

Albert Guinovart, piano
Format musicalment al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona va marxar a Londres per estudiar amb la pianista i pedagoga Maria Curcio de qui va ser el seu assistent. La seva activitat musical es divideix en diferents vessants: composició, orquestració, docència, interpretació pianística i enregistraments.
Com a pianista ha tocat Amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Sinfónica de Madrid, Sydney Festival Orchestra, Gürzenich Orchester-Kölner Philarmoniker, Orchestre Nationale de Montpellier, Helsinki Philharmonic Orchestra, Orchestre Nationale de Toulouse, Israel Chamber Orchestra o Franz Liszt de Budapest.
Ha estat dirigit per Christopher Hogwood, Lawrence Foster, Franz Paul Decker, Edmon Colomer, Enrique Diemecke, Daniel Cohen, James Laughram, Josep Pons i Salvador Mas entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Ainhoa Arteta, Julia Migenes, Juan Diego Flórez o Nacho Duato.
En els seus recitales com a solista combina les seves obres amb les del gran repertori romàntic i clàssic. Ha enregistrat diversos discos amb obres de Joaquín Turina, Enric Granados, Isaac Albéniz, Albert Guinovart (Harmonia Mundi) Joaquín Rodrigo (EMI), Tangos simfónics (DECCA). El seu últim enregistrament és per a SONY Internacional, amb els seus dos primers concerts per a piano i orquestra amb The State Academy Symphonic Orchestra de San Petersburg dirigida per Vasily Petrenko, a més dels seus celebrats “Valses poéticos”.
El seu catàleg d’obres com a compositor inclou les òperes ATZAR (1998) i ALBA ETERNA (2009), el ballet TERRA BAIXA (1999), abundant música simfònica (entre aquestes, vuit concerts per a solista i orquestra) i una prolífica producció cambrística. Les seves obres han estat dirigides per directors com Neville Marriner, Phillipe Entremont, Lawrence Foster, Gianandrea Noseda, Franz Paul Decker o Vasily Petrenko; i arranjaments seus, per directors com Plácido Domingo o Gustavo Dudamel.
Es conegut també pels seus musicals: MAR I CEL (1988, 2004 i 2014) (premio Max a la millor composició 2006), FLOR DE NIT (1992 i 2014), Desconcerto Grosso (1994), GAUDÍ, el musical de Barcelona (2003), Paradís (2005) i La Vampira del Raval (2011)(premio Max a la millor composició 2012). També té dos Premis Butaca com a millor compositor (2008 per “A la Toscana” i 2012 per “La vampira del Raval”). En 2007 es va estrenar la versión alemanya de Mar i Cel (Der Himmel und das Meer) en l’Opernhaus de Halle, amb una nova orquestració simfònica.
En la seva vinculació amb el cinema ha creat la música per a diferents pel·lícules, entre les que destaquen “El llarg hivern”, dirigida per Jaime Camino i amb la que va obtenir diversos premis.També destaca la seva col·laboració en l’orquestració de l’oscaritzada banda sonora de “The Artist”.
En el terreny audiovisual, ha compost la sintonia d’algunes sèries televisives (Nissaga de Poder, Laberint d’ombres, Mirall trencat i El Cor de la Ciutat), així com a diferents muntstges teatrals dirigits per en Sergi Belbel (TNC i CDN). També ha estat el creador de la música oficial dels Campeonats Mundials de Natación 2003 i 2013, i de la música per celebrar el Tricentenari composta per a tres-cents cellos.
Des de 2002 és professor d’orquestració i composició en l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), i des del 2014 acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi. També ha guanyat el Premi Ciutat de Barcelona de Música de 2014.

Elisabet Franch, flauta
La flautista Elisabet Franch ha rebut nombrosos reconeixements internacionals: Gran Premi de la 27ª World Music Competition, Vienna New Year’s International Music Competition (Viena, Àustria), 1r premi i premi del Jurat a l’American Protégé Woodwinds and Brass Competition (Carnegie Hall, Nova York, USA), Anton Rubinstein International Flute Competition (Berlin, Alemanya), Domenico Cimarosa International Flute Competition (Aversa, Italia), Golden Classical Awards (Nova York, USA), el Primer Palau (Barcelona, Espanya), entre d’altres.
El seu debut discogràfic, Gypsy Airs (Solfa Recordings, 2015) va ésser guardonat amb dues medalles d’or (àlbum i artista) als Global Music Awards de Califòrnia i millor àlbum de clàssica als Akademia Music Awards de Los Angeles. El disc fou molt ben acollit per la crítica nacional i internacional. Ressenyes publicades a Pizzicato Magazine (Luxemburg), The Flute View (USA), Revista Musical Catalana i Platea Magazine van destacar la musicalitat, el so, la maduresa i la brillant tècnica de la intèrpret.
L’any 2013 rep el Premi Ciutat de Sant Cugat “per portar el nom de Sant Cugat arreu del món associat al talent i a l’excel·lència”. El mateix any, el llegendari flautista Sir James Galway li atorgà el premi “Rising Star” al Galway Flute Festival (Weggis, Suïssa) i al 2018 la va presentar en concert junt amb ell com una de les seves deixebles més destacades.
L’Elisabet va ser membre de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i posteriorment de l’Orchestra dell’Accademia del Teatro Alla Scala de Milà, treballant amb Gustavo Dudamel, Gianandrea Noseda, Fabio Luisi, David Coleman, Antonello Alemandi i Sebastian Weigle, entre d’altres. El 2016 es traslladà a Xina després de guanyar les audicions de co-solista a la Suzhou Symphony Orchestra. Dos anys més tard guanyà la plaça de flauta solista de la Tianjin Symphony Orchestra.
El maig de 2022 debuta amb el segell Sony Classical publicant el seu segon treball discogràfic, Franch plays Franck, junt amb l’aclamat pianista Albert Guinovart, amb qui actua habitualment en duet. Després del seu llançament, l'àlbum va rebre dues medalles d'or als Global Music Awards (Califòrnia), Melómano de Oro de la revista Melómano (Espanya) i una medalla d'or als World Classical Music Awards (Londres). Gràcies a aquest treball, Elisabet és distinguida amb el Premi Talent 2022
Cultura: Música i Composició (Barcelona). Al gener 2023 l'Elisabet debuta a l'Auditori Nacional de Taipei (Taiwan) i al Tampere Flute Festival (Finlàndia) i és convidada a enregistrar a Lisboa el projecte Lost Souls of War en homenatge a compositors assassinats durant la segona guerra mundial.
Actualment, l'Elisabet és flauta assistent de solista de l'Orquestra Simfònica del Vallès i compagina la seva tasca dins l'orquestra amb la seva carrera en solitari. Les seves properes cites internacionals serán un recital i debut al Bridgewater Hall de Manchester (Anglaterra).

Guinovart Franch
Guinovart Franch

Concerts

15/07/23
20:00 h
JM de Moià –
Auditori de Sant Josep (Moià)
20€ (socis 15€)
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR