×
Juventuts Musicals de Catalunya

CRISTINA CORDERO, viola i narració · JUAN BARAHONA, piano i narració

ROMEO I JULIETA: MÚSICA I HISTÒRIA

Romeo i Julieta: Música i Història combina la música del monumental ballet de Sergei Prokófiev amb la inoblidable història de William Shakespeare i Luigi Da Porto. Cristina Cordero i Juan Barahona reviuen les desventures de Montescos i Capuletos. Unint música, narració i interpretació, ofereixen una experiència inèdita que aporta nova llum a la bella tragèdia dels joves amants de Verona.

Programa

Sergei Prokófiev:  Romeo i Julieta Op. 64

• Introducció*
• El carrer desperta*
• La jove Julieta*
• Arribada dels convidats*
• Màscares**
• Dansa dels cavallers*
• Mercucio*
• Escena del balcó*
• Dansa de les mandolines *
• Romeo i Julieta davant el pare Lorenzo*
• Mort de Mercucio*
• Carnaval *
• Serenata matutina*
• Dansa de les dames dels lliris**
• Romeo i Julieta en el llit de mort *
• Mort de Julieta*
Música original de Sergei Prokofiev: “Romeo y Julieta” Op. 64
* Arrenjaments per viola i piano de Vadim Borísovski
** Arrenjaments per viola i piano D. Gruñas
Historia original de Luigi da Porto (Historia novellamente ritrovata di due nobili amanti) i
William Shakespeare (Romeo y Julieta)
Guió adaptat per Juan Barahona
Veure biografies

Biografies

CRISTINA CORDERO. Nascuda a Madrid (Espanya) el 1998, va iniciar els seus estudis musicals a molt primerenca edat amb el professor Alan Kovacs. Entre 2014 i 2017, es va formar a l'Escola Superior de Música Reina Sofia amb la professora Diemut Poppen, on va rebre de mans de Sa Majestat la Reina Sofia el premi d'alumna més excel·lent de la seva càtedra. Entre 2017 i 2020 va obtenir el seu títol de "Bachelor in Performing Arts "amb les màximes qualificacions en la" Hochschule für Musik und Theater "de Munic amb el professor Hariolf Schlichtig. Des de 2020 estudia a l'Escola Superior de Música Reina Sofia amb la mestra Nobuko Imai. Compaginant els seus estudis universitaris i concerts solístics, Cristina ha desenvolupat una gran passió per la música de cambra. A Espanya va ser membre de diversos quartets de corda sota la tutela del professor Heime Müller. A Alemanya ha estat membre del Tedesco Quintett, amb el qual rebre el Primer Premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra Gerhard Vogt 2019; de l'ensemble de música contemporània Oktopus Ensemble; i col·labora amb un ensemble de cordes amb seu a Munic, amb el qual han actuat per la Ràdio de Baviera i en importants sales com Schloss Elmau.

JUAN BARAHONA. Nascut en 1989, inicia els seus estudis de piano a Oviedo a l'edat de 6 anys amb la professora Nariné Karapetyan. Ha estat, entre els anys 2008 i 2013, alumne de l'Escola Superior de Música Reina Sofia en la càtedra de piano, amb la professora Galina Eguiazarova, i de música de cambra, amb la professora Marta Gulyas. Així mateix, ha Comptat amb el consell i la supervisió de Dimitri Bashkirov. En els anys 2010 i 2012 va rebre, de mans de la Reina, la distinció d'alumne més excel·lent de la seva càtedra i, en 2011, la distinció de grup de cambra més excel·lent.
Entre 2013 i 2016 va completar amb distincions un Màster of Performance i un Artist Diploma en el Royal College of Music de Londres, en la classe del professor Dimitri Alexeev. Posteriorment, entre 2016 i 2018 continua la seva formació en la Universität für Musik und Darstellende Kunst de Viena, realitzant un postgrau d'interpretació amb Lilya Zilberstein.
Actualment, compagina una àmplia activitat artística amb la docència com a professor pianista acompanyant en la càtedra de viola de la professora Nobuko Imai i en la càtedra de fagot de Gustavo Núñez, a l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid.
Cal destacar les seves actuacions a Espanya (Auditori Nacional de Música de Madrid, Palau de la Música Catalana), el Regne Unit (Wigmore Hall), Romania (Ateneu de Bucarest), la Xina, Moldàvia, l'Equador, Jordània, Alemanya, Suïssa i Àustria. Ha rebut lliçons magistrals de Zoltan Kocsis, Menahem Pressler, Emanuel Ax, Ferenc Rados, Eldar Nebolsin, Pavel Gililov, entre altres. Compta també amb nombrosos enregistraments fets per a Ràdio Nacional d'Espanya, Catalunya Música i Bayerischer Rundfunk.

Una proposta de

El Primer Palau (Primer Premi i Premi Especial JM Espanya 2020)
Cristina Cordero
Cristina Cordero

Concerts

02/04/22
18:00 h
Moià –
Auditori de Sant Josep
5€ (socis gratuït)
Finalitzat
05/04/22
19:00 h
Tarragona –
Teatre Metropol
Finalitzat

Concerts

Actual
TRIO ZUKAN
CLÀSSICA: EMERGENTS
XARXA DE MÚSIQUES 21-22
Actual
GALA KOSSAKOWSKI, flauta & LUIS ARIAS, piano
La Bisbal d'Empordà
XARXA DE MÚSIQUES 21-22
06.11.22
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR