×
Juventuts Musicals de Catalunya

SARA LÓPEZ PORTA, soprano · Pablo García Berlanga, piano

RECITAL LÍRIC

Sara López Porta, acompanyada per Pablo García Berlanga, presenta un recital amb música molt diversa que proposa un recorregut original per les obres d'autors europeus dels últims segles. La part més romàntica del programa arribarà de la mà de Brahms i els seus inoblidables lieder, mentre que, d’altra banda, també hi farà aparició la contemporaneïtat de la mà d’una obra del compositor Juan Durán. Àries d'òperes de Delibes i Rossini a més d'una romança de sarsuela completen el programa d'aquest recital líric.

Programa

Johannes  Brahms: Mädchenlied Op. 107/5 / Vergebliches Ständchen, Op. 84/4 

Felix Mendelssohn: Venetianisches Gondellied, Op.57/5 

Franz Schubert: Rastlose Liebe, op. 5 nº1, D138

Franz Liszt: Étude d’exécution transcendante núm. 7 Eroica (piano)

Eva Dell'Acqua: Villanelle

Léo Delibes: "Où va la jeune hindoue?" de l'òpera Lakmé

Vincenzo Bellini: Ma rendi pur contento / Malinconia, ninfa gentile

Gioachino Rossini: "Voi la sposa… Deh non tradirmi amore" de l'òpera L’occasione fa il ladro -

Jesús García Leoz: Cabecera de la película Bienvenido Mr. Marshall de Luis García Berlanga (piano sol)

Miguel Asín Arbó: Pasodoble de la película La vaquilla de Luis García Berlanga (piano sol)

Juan Duran: Cinco Miniaturas Machadianas:  1. Los olivos grises / 2. En la parda encina  / 3. Noches castellana / 4. Canta, canta en claro rimo / 5. El río despierta

Gerónimo Giménez: "Me llaman la primorosa" de El Barbero de Sevilla 

Veure biografies

Biografies

Sara López Porta va començar els seus estudis musicals als 8 anys al Conservatori Professional de Música de València, on cursa flauta de bec. Més tard, als 13 anys, es matricula en l'especialitat de cant. Allà finalitza els seus estudis professionals. Ha estat alumna de diferents professors com Daniel Gascó, Patrícia Llorens, Emilia Onrubia i Ofelia Sala. Ha rebut cursos i diverses masterclass de Robert Expert, Fiorenza Cedolins, Giulio Zappa, Isabel Rey i Lucy Arner entre d'altres. En 2018 guanya el premi de la Fundació Victòria dels Angeles en el "2n Concurs de cant Josep Palet de Martorell". Ha estat finalista de diversos concursos com el 1er Concurs Nacional de Cant "Ciutat d'Albacete" i "I Concurs Internacional Líric d'Alacant". Al desembre de 2019 guanya el Primer Premi en la 95 convocatòria de l'concurs "Joventuts Musicals d'Espanya". Actualment estudia cant al Conservatori Superior de Música de València - Joaquín Rodrigo.

Pablo García-Berlanga destaca per la creativitat que desprenen les seves interpretacions i programes. La seva inquietud artística l'ha encaminat a desenvolupar un repertori que abasta des del barroc fins a la música contemporània, incloent-hi sempre composicions inèdites o desconegudes. Actua internacionalment en prestigiosos auditoris com el Carnegie Hall de Nova York, KIOI Concert Hall de Tòquio o el Palau de les Arts de València. Destaquen també les seves aparicions a Geòrgia, Itàlia, Suïssa o Alemanya, i a El Salvador, on interpreta el Concert en Sol de Ravel. Les seves interpretacions més notables inclouen Les Noces de Stravinski a València, concerts en el Festival Cocteau en el Bijloke de Gant, i la participació en la integral de les sonates de Beethoven en el Palau de la Música de València. Pablo García-Berlanga ha guanyat diversos premis entre els quals destaquen el Christian Carpenter Piano Prize, el II Concurs Internacional de Música de Cambra de Cofrentes, Premi Rotary Club d'Ibla-Ragusa i el IBLA Grand Prize. A la seva discografia destaca Keyworks, el seu primer àlbum en solitari i La música de Berlanga, en el qual recull el llegat musical de les pel·lícules del seu besoncle, Luis García-Berlanga, des del piano. Format en el Conservatori Superior de Música de València i el Koninklijk Conservatorium Brussel, Pablo García-Berlanga s'especialitza en acompanyament vocal en la Royal Academy of Music de Londres i al Flanders Operastudio estudiant amb mestres com Aleksandar Madzar, Carole Presland o Malcolm Martineau. Actualment, és professor de Repertori de Cant en el Conservatori Superior de Música de València.

Una proposta de

Concurs JM Espanya (Primer Premi 95a Convocatòria: Cant 2019)

Concerts

22/03/22
19:00 h
Tarragona –
Teatre Metropol
Finalitzat
26/03/22
18:00 h
Moià –
Auditori de Sant Josep
5€ (socis gratuït)
Finalitzat
10/06/22
22:00 h
Vilanova i la Geltrú –
Castell de la Geltrú
Finalitzat

Concerts

Actual
TRIO ZUKAN
CLÀSSICA: EMERGENTS
XARXA DE MÚSIQUES 21-22
Actual
PATRICIA GARCÍA GIL
CLÀSSICA: EMERGENTS
Cardona
XARXA DE MÚSIQUES 21-22
26.09.20
Actual
ÁLVARO MUR
CLÀSSICA: EMERGENTS
Moià | Tarragona
XARXA DE MÚSIQUES 21-22
Del 12.12.20 al 15.12.20
Actual
JEREMÍAS JAVIER OBANDO TELLERÍA
CLÀSSICA: EMERGENTS
Moià
XARXA DE MÚSIQUES 21-22
13.02.21
Actual
DAVID MARTÍN
CLÀSSICA: EMERGENTS
La Bisbal d'Empordà | Moià | Tarragona
XARXA DE MÚSIQUES 21-22
Del 06.04.21 al 11.04.21
Actual
TRIO DA VINCI
CLÀSSICA: EMERGENTS
Sabadell
XARXA DE MÚSIQUES 21-22
21.05.21
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR