×
Juventuts Musicals de Catalunya

DUO SÁNCHEZ & FORTUNY

Júlia Fortuny i Bernat Sánchez, piano a quatre mans
CONCERT PER A PIANO A QUATRE MANS

Hi ha una faceta no prou coneguda i apreciada en la música per a piano com és el duo de pianos a quatre mans. És un gènere lligat a la hausmusik, terme de la cultura burgesa alemanya del segle XIX que fa referència a la important activitat musical que hi havia a les cases de les famílies burgeses quan encara no existien els mitjans de reproducció del so que coneixem actualment. Les partitures per a teclat a quatres mans són molt abundants i hi ha obres de molta qualitat que comencen a escriure's a partir de la segona meitat del segle XVIII amb compositors com Clementi i Mozart. El Duo Sánchez & Fortuny repassen en aquest programa alguns exemples d'aquestes obres per a piano a quatre mans, obres originals escrites per a ser interpretades per dos pianistes en un mateix teclat i arranjaments per a piano a quatre mans, amb peces de Mozart, Schubert, Carl Czerny i Max Reger.

Programa

I

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1792)

Sonata per piano quatre mans en Sol major, KV 375/497a

Allegro

Andante - Poco allegretto

Franz Schubert (1797-1828)

Vuit variacions sobre un tema original en La bemoll major, D 813

Carl Czerny (1791-1857)

Obertura característica i brillant en Si menor, Op. 54 

II

Wolfgang Amadeus Mozart

Fantasia en Fa menor,  KV 608

Max Reger (1873-1916)

Variacions i Fuga en La major sobre un tema de Mozart, Op.132a

Veure biografies

Biografies

Sánchez & Fortuny – Piano Duo és una formació emergent de música de cambra fundada el 2017 com a resultat de l'encontre dels dos joves músics en l'etapa d'estudis superiors. D'allà neix una entesa a nivell musical i personal, que després de tres anys de compartir experiències, aprenentatges i de participar en diferents festivals a nivell solista, decideixen començar un projecte professional com a duo de piano tocant repertori a 4 mans i a 2 pianos, agrupant així les dues energies, tot creant una sinergia especial.

El 2018 són reconeguts com a Premi Extraordinari de Música de Cambra de la seva promoció, al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, i seguidament el mateix Liceu els atorga una beca per cursar els estudis de Màster d’Interpretació de Música de Cambra. Tot seguit els sorgeix l'oportunitat de tocar amb orquestra i preparen les proves per accedir a la prestigiosa Universität Mozarteum de Salzburg per especialitzar-se en la seva formació amb els dos músics més representatius en aquest àmbit Yaara Tal & Andreas Groethuysen. Des de la seva estada a Salzburg, reben en dues ocasions la beca de la Fundació Pere Pons, posteriorment una beca concedida per la AIE, així com beques internes de la Universität Mozarteum i del govern austríac en reconeixement pels mèrits i alt rendiment acadèmic.

Des dels seus inicis estan en actiu actuant en diversos festivals i auditoris arreu de Catalunya, Espanya, Andorra, Àustria i Kazakhstan, com per exemple el Palau de la Música Catalana, l'Auditori Josep Carreres, l'Auditori Can Roig, Festival Fringe de Torroella, Sala de Cambra de l'Òpera de Astana...

Aquest darrer any han estat de gira amb Joventuts Musicals i el proper projecte que sortirà a la llum l'any 2022 serà l'enregistrament del seu primer CD. El seu interès musical i aportació en el món és apropar i fer difusió de la música clàssica a tota mena de públic, revivint música poc interpretada, enregistrada o programada, combinant-ho amb altra de més coneguda.

La seva formació és molt versàtil ja que interpreten tant obres a 4 mans per a un sol piano, peces per a 2 pianos així com repertori amb orquestra. Inclouen dins el seu repertori la música original composta per a la formació, així com transcripcions orquestrals o d'altres formacions arranjades pels mateixos compositors o per músics posteriors. D'aquesta manera, amb un sol piano o dos, ofereixen al públic tota la riquesa que podria oferir una gran orquestra.

Han estat premiats en diversos concursos nacionals i internacionals com: 1r Premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra Romànica, 1r Premi Ischia International Piano Competition, 1r Premi al Danubia International Competition, 1r Premi Music Awards, 1r Premi en el XXIII Pòdiums de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada, 2n Premi de la Categoria Superior del Concurs de Cambra Higini Anglès i 2n Premi en el Concurs de Cambra Ciutat de Mataró.

Han estudiat amb Emili Brugalla, Enrique Bagaría i Andreas Groethuysen, i han rebut consells de músics com Yaara Tal, Dmitri Alexeev, Marta Zabaleta, Vladimir Viardo, Akiko Ebi, Vesko Stambolov, Diana Baker, Raimon Garriga, Víctor del Valle, Joan Magrané, Manel Valdivieso i Àlex Ramírez entre d'altres.

Una proposta de

Conservatori del Liceu

Concerts

19/10/21
19:00 h
Tarragona –
Teatre Metropol
Finalitzat
11/02/22
20:00 h
Sabadell –
Teatre Principal
Finalitzat
20/02/22
19:00 h
La Bisbal d'Empordà –
Teatre Mundial
10 € / socis i menors gratuït
Finalitzat

Concerts

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR